© Tia Borgsmidt

Asperges met garnalen en hollandaisesaus

Een voorgerecht met de smaak van lente. Het is simpel, onweerstaanbaar en een fantastische combinatie van asperges, garnalen en een vette, zurige hollandaisesaus.

Asperges met garnalen en hollandaisesaus

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Asperges & garnalen

  • 6 groene asperges
  • 6 witte asperges
  • sap van 1 citroen
  • 100 g garnalen
  • wat bladpeterselie of waterkers

Hollandaisesaus

  • 75 g boter
  • 2 eidooiers
  • sap van een 1/2 citroen
  • ¼ dl boullion
  • zoutvlokken en peper

Zo bereid je het

Asperges & garnalen

  • Breek of snijd het houtige onderste deel van de asperges eraf. Schil de witte asperges.
  • Stoom de witte asperges ca. 5 minuten en de groene 2 minuten in water met citroensap.
  • Laat afkoelen.

Hollandaisesaus

  • Smelt de boter op laag vuur. Schep het schuim eraf.
  • Verwarm de eidooiers met citroensap en bouillon al kloppend au bain marie. Het mengsel mag niet te warm worden.
  • Klop de geklaarde boter er beetje bij beetje door en blijf kloppen tot de saus glad en gebonden is. Breng op smaak met zoutvlokken en een beetje peper.

Serveren

  • Schik de twee soorten asperges op de borden.
  • Schep er garnalen over en schenk er wat saus over.
  • Garneer met kruiden.