Een voorgerecht met de smaak van lente. Het is simpel, onweerstaanbaar en een fantastische combinatie van asperges, garnalen en een vette, zurige hollandaisesaus.
Door
Lone Kjær
— 10. april 2024
Asperges met garnalen en hollandaisesaus
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Asperges & garnalen
6
groene asperges
6
witte asperges
sap van 1 citroen
100
g
garnalen
wat bladpeterselie of waterkers
Hollandaisesaus
75
g
boter
2
eidooiers
sap van een 1/2 citroen
¼
dl
boullion
zoutvlokken en peper
Zo bereid je het
Asperges & garnalen
Breek of snijd het houtige onderste deel van de asperges eraf. Schil de witte asperges.
Stoom de witte asperges ca. 5 minuten en de groene 2 minuten in water met citroensap.
Laat afkoelen.
Hollandaisesaus
Smelt de boter op laag vuur. Schep het schuim eraf.
Verwarm de eidooiers met citroensap en bouillon al kloppend au bain marie. Het mengsel mag niet te warm worden.
Klop de geklaarde boter er beetje bij beetje door en blijf kloppen tot de saus glad en gebonden is. Breng op smaak met zoutvlokken en een beetje peper.
Serveren
Schik de twee soorten asperges op de borden.
Schep er garnalen over en schenk er wat saus over.