© Tia Borgsmidt Diner Varkenshaas in mosterdsaus met ui, geglaceerde erwten en dilleolie Varkenshaas is perfect voor op de barbecue. Wij serveren het vlees met mosterdsaus, doperwten en dilleolie. Door Lone Kjær — 09. september 2024 Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Gegrilde varkenshaas 1 kleine varkenshaasjes 1½ el zoutvlokken 1 el bruine basterdsuiker 1 rode uien olijfolie Mosterdsaus ½ el zoete mosterd ½ el dijonmosterd sap van 1/2 citroen ¼ tl suiker 1, 5 dl slagroom zoutvlokken en peper Dilleolie ½ bosje dille ½ dl olijfolie Geglaceerde erwten 150 g doperwten in de peul 25 g boter ½ el suiker Erbij erwtenscheuten nieuwe aardappeltjes Zo maak je het Gegrilde varkenshaas Verwijder het vlies van de varkenshaas. Meng zoutvlokken en basterdsuiker en wrijf het vlees er stevig mee in. Leg het vlees in een afgesloten diepvrieszak een nacht in de koelkast. Steek de barbecue aan. Spoel het vlees af en dep het goed droog. Gril het ca. 15 minuten en draai het een paar keer. Neem het vlees van de barbecue en laat het afgedekt ca. 10 minuten rusten. Pel de uien en snijd ze door. Wrijf in met olie en gril ze bij indirecte warmte tot ze zacht zijn. Mosterdsaus Meng mosterd, citroensap en suiker. Klop de slagroom luchtig en spatel het mosterdmengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Dilleolie Voeg dille bij de olie en laat ca. 5 minuten staan. Zeef de olie door een koffiefilter en bewaar in een flesje. Geglaceerde erwten Dop de erwten. Smelt de boter in een braadpan. Voeg suiker en erwten toe en roer door. Breng op smaak met zoutvlokken en peper en roer goed door. Serveren Schep op elk bord wat mosterdsaus. Snijd het vlees in plakken en leg die met de uien en erwten op de saus. Druppel er dilleolie over. Garneer met erwtenscheuten en geef er nieuwe aardappels bij. Verwante artikelen Diner Reebok met geplette nieuwe aardappels Diner Asperges & gegrilde vis Diner Kipfilet met cantharellen en in boter gesauteerde spinazie Diner Kalfshaas met groenten en mosterdcrème Diner Varkenswang in teriyakisaus met gebakken aardpeer en kruidensla Diner Wraps met spicy varkensvlees