© Tia Borgsmidt

Varkenshaas in mosterdsaus met ui, geglaceerde erwten en dilleolie

Varkenshaas is perfect voor op de barbecue. Wij serveren het vlees met mosterdsaus, doperwten en dilleolie.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Gegrilde varkenshaas

  • 1 kleine varkenshaasjes
  • 1½ el zoutvlokken
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 rode uien
  • olijfolie

Mosterdsaus

  • ½ el zoete mosterd
  • ½ el dijonmosterd
  • sap van 1/2 citroen
  • ¼ tl suiker
  • 1, 5 dl slagroom
  • zoutvlokken en peper

Dilleolie

  • ½ bosje dille
  • ½ dl olijfolie

Geglaceerde erwten

  • 150 g doperwten in de peul
  • 25 g boter
  • ½ el suiker

Erbij

  • erwtenscheuten
  • nieuwe aardappeltjes

Zo maak je het

Gegrilde varkenshaas

  • Verwijder het vlies van de varkenshaas.
  • Meng zoutvlokken en basterdsuiker en wrijf het vlees er stevig mee in.
  • Leg het vlees in een afgesloten diepvrieszak een nacht in de koelkast.
  • Steek de barbecue aan.
  • Spoel het vlees af en dep het goed droog.
  • Gril het ca. 15 minuten en draai het een paar keer. Neem het vlees van de barbecue en laat het afgedekt ca. 10 minuten rusten.
  • Pel de uien en snijd ze door. Wrijf in met olie en gril ze bij indirecte warmte tot ze zacht zijn.

Mosterdsaus

  • Meng mosterd, citroensap en suiker.
  • Klop de slagroom luchtig en spatel het mosterdmengsel erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Dilleolie

  • Voeg dille bij de olie en laat ca. 5 minuten staan.
  • Zeef de olie door een koffiefilter en bewaar in een flesje.

Geglaceerde erwten

  • Dop de erwten.
  • Smelt de boter in een braadpan.
  • Voeg suiker en erwten toe en roer door.
  • Breng op smaak met zoutvlokken en peper en roer goed door.

Serveren

  • Schep op elk bord wat mosterdsaus.
  • Snijd het vlees in plakken en leg die met de uien en erwten op de saus.
  • Druppel er dilleolie over.
  • Garneer met erwtenscheuten en geef er nieuwe aardappels bij.