© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Saltimbocca alla romana met asperges, ui & kruiden

We duiken de Italiaanse keuken in. Ook hier staan de smaak en styling in het teken van de lichtheid en eenvoud van de lente. Serveer er eventueel nieuwe aardappels bij. De Italiaanse klassieker saltimbocca alla Romana heeft een diepe saliesmaak.

Saltimbocca alla romana met asperges, ui & kruiden

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Asperges, ui en kruiden

  • 8 groene asperges
  • 1 banaansjalotten
  • 150 g doperwten
  • 25 g boter om mee te bakken
  • ½ citroen (rasp)
  • ½ erwtenscheuten

Saltimbocca alla romana

  • 200 g kalfsvlees in plakken
  • zoutvlokken en peper
  • 4 plakjes parmaham
  • 2 takjes verse salie
  • 12 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl slagroom
  • 25 g boter

Zo bereid je het:

Asperges, ui & kruiden

  • Breek het houtige uiteinde van de asperges af. Snijd ze in plakjes.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Dop de erwten.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges en uien een paar minuten, tot de uien zachter worden.
  • Voeg de erwten toe en neem de pan van het vuur.
  • Breng op smaak met citroenrasp, zoutvlokken en peper.

Saltimbocca alla romana

  • Sla het kalfsvlees platter als het dikke plakken zijn. Zijn ze lang, zoals een schnitzel, dan kun je ze doorsnijden of platter slaan en dubbelvouwen. Ze moeten circa 1 cm dik zijn.
  • Breng op smaak met zoutvlokken en peper en leg er 1-2 stukken parmaham en een paar salieblaadjes op. Maak er een klein pakketje van. Je kunt ze ook vastzetten met een prikker.
  • Verhit een koekenpan en smelt de boter. Leg het vlees in de pan en bak het in ca. 3 minuten mooi knapperig. Draai het om en bak nog ca. 1 minuut.
  • Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Giet wijn in de pan en breng aan de kook.
  • Voeg slagroom en boter toe en verwarm dit tot de saus een beetje indikt.

Serveren

  • Leg de saltimbocca in de saus.
  • Verdeel de asperges, ui en doperwten over kommen en garneer met erwtenscheuten.

Lees het hele artikel