Private diner
Buffet van Odette is al decennialang een van de meest geliefde plekken in Amsterdam voor lunch en diner. Wat veel mensen niet weten is dat het restaurant nu ook een Private Diner heeft geopend. Geheel in stijl van het interieur van het restaurant, is de Private Diner weer van de hand van de gerenommeerde ontwerpstudio Studio Bakker.
Roots
Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Pannen vol met thuis bereid eten werden in een krat voorop de fiets geladen om uit te serveren in het gepachte avondrestaurant van Enfant Terrible. Ze serveerde daar een gezonde, eenvoudige maaltijd voor ouders en kinderen. In 1998 opende Buffet van Odette haar eerste afhaalrestaurant met twee zitplekken in de Berenstraat in Amsterdam. In 2001 verhuisde ze naar de Herengracht. In 2011 was de tijd rijp voor een grotere locatie. Die werd gevonden aan de Prinsengracht 598. Het Buffet is een plek voor mensen uit de buurt, locals en zakelijk publiek. Verse streekproducten staan centraal in de keuken van Buffet van Odette. Zo halen ze zelf de olijfolie uit Ligurië, zijn de likeuren veelal afkomstig van Amsterdamse stokerijen en wordt het zuurdesem brood gebakken in hun eigen micro-bakkerij. Een greep uit de leveranciers waarmee ze al jarenlang samenwerken zijn Bocca koffie, De Lindenhoff, Frank’s Smokehouse, Vleck wijnen en Arisz et al.