© Kasia Gatkowska Photography

Buffet van Odette in Amsterdam opent Private Diner

Odette opent de deuren van een kleine, intieme en stijlvolle Private Diner

Private diner

Buffet van Odette is al decennialang een van de meest geliefde plekken in Amsterdam voor lunch en diner. Wat veel mensen niet weten is dat het restaurant nu ook een Private Diner heeft geopend. Geheel in stijl van het interieur van het restaurant, is de Private Diner weer van de hand van de gerenommeerde ontwerpstudio Studio Bakker.

© Kasia Gatkowska Photography

Intiem en puur

Het interieur van de Private Diner is van de hand van Stef Bakker. Hij is al lange tijd betrokken bij alle ontwikkelingen rondom het interieur van Buffet van Odette. Er is in het 17de eeuwse pand gekozen voor zware linnen gordijnen, veel naturel tinten en op maat gemaakte houten meubels. Dit alles aangevuld met een grote wijnkast met een mooie collectie natuurwijnen, custom-made kandelaars en plek voor de eigen bakkerij waar zuurdesem brood wordt gebakken voor het restaurant.

© Kasia Gatkowska Photography
© Kasia Gatkowska Photography

Family-style

Je kunt in de Private Diner een geheel verzorgd diner verwachten. Bestaande uit een aantal vaste klassiekers, aangevuld met wisselende gerechten van het seizoen en fijne natuurwijnen. De Private Diner leent zich goed voor een borrel in de winkel op de begane grond aangevuld met een diner boven in de huiselijke salon. Denk aan een Italiaans family-style tafel vol kleurrijke, verse seizoensproducten. In de Private Diner is plek voor groepen tot 18 personen, prijs en meer informatie is te vinden op de website.

© Kasia Gatkowska Photography

Roots

Odette Rigterink begon Buffet van Odette in 1994. Pannen vol met thuis bereid eten werden in een krat voorop de fiets geladen om uit te serveren in het gepachte avondrestaurant van Enfant Terrible. Ze serveerde daar een gezonde, eenvoudige maaltijd voor ouders en kinderen. In 1998 opende Buffet van Odette haar eerste afhaalrestaurant met twee zitplekken in de Berenstraat in Amsterdam. In 2001 verhuisde ze naar de Herengracht. In 2011 was de tijd rijp voor een grotere locatie. Die werd gevonden aan de Prinsengracht 598. Het Buffet is een plek voor mensen uit de buurt, locals en zakelijk publiek. Verse streekproducten staan centraal in de keuken van Buffet van Odette. Zo halen ze zelf de olijfolie uit Ligurië, zijn de likeuren veelal afkomstig van Amsterdamse stokerijen en wordt het zuurdesem brood gebakken in hun eigen micro-bakkerij. Een greep uit de leveranciers waarmee ze al jarenlang samenwerken zijn Bocca koffie, De Lindenhoff, Frank’s Smokehouse, Vleck wijnen en Arisz et al.

© Kasia Gatkowska Photography
© Kasia Gatkowska Photography