Recept bulgur met kip, kool, sinaasappel, avocado en kikkererwten
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Bulgur met kool, sappige kip en in kerrie gebakken kikkererwten

Bulgur is perfect voor alledaagse gerechten die extra makkelijk moeten zijn, omdat bulgur een korte kooktijd heeft. Hier wordt de bulgur aangevuld met gekruide kikkererwten en sappige kip. Een heerlijke doordeweekse maaltijd die je in minder dan 30 minuten kunt maken!

Bulgur met kool, sappige kip en in kerrie gebakken kikkererwten

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Bulgur met kool

  • 1 dl bulgur
  • 2 dl bouillon om te koken
  • ½ kleine spitskool
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl suiker
  • 1 groene paprika's
  • ½ avocado
  • 1 sinaasappels

Kip

  • 1 kipfilet zonder vel en zonder bot
  • ½ tl gemalen kerriepoeder
  • 1½ el olijfolie om mee te bakken
  • zoutvlokken en peper

Geroosterde kikkererwten

  • ¼ el olijfolie
  • 50 g gekookte kikkererwten
  • ½ tl gemalen kerriepoeder
  • ¼ tl zoutvlokken

Zo maak je het

Bulgur met kool

  1. Spoel de bulgur af en kook zoals aangegeven op de verpakking in bouillon.
  1. Halveer de kool, verwijder de stengel en hak de kool fijn.
  1. Bestrooi de kool met zout en suiker en kneed goed.
  1. Snijd de paprika's fijn.
  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes.
  1. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes.

Kip

  1. Stamp het vlees lichtjes vlak met een vleeshamer.
  1. Kruid met kerriepoeder, zoutvlokken en peper.
  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip ca. 5 min. aan elke kant tot het vlees zacht is.

Geroosterde kikkererwten

  1. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de kikkererwten met kerriepoeder op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  1. Breng op smaak met zoutvlokken.

Serveren

  1. Meng de bulgur met de kool, paprika en sinaasappel.
  1. Schik op een schaal met avocado en plakjes kip.
  1. Besprenkel met geroosterde kikkererwten.