CANNELLONI UIT DE OVEN MET PADDENSTOELEN EN 3 SOORTEN KAAS © Tia Borgsmidt

Cannelloni uit de oven met paddelstoelen en 3 soorten kaas

Ben jij gek op kaas en op de Italiaanse keuken? Dan is dit recept echt iets voor jou!

Cannelloni uit de oven met paddenstoelen en 3 soorten kaas

Als je van verse pasta een rol met vulling maakt, krijg je heerlijke cannelloni. Strooi er platte peterselie over en geef er eventueel salade en brood bij.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Cannelloni

  • ½ portie pastadeeg
  • olijfolie
  • zoutvlokken en peper

Vulling

  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • ½ teentje knoflook
  • ½ el boter
  • ½ dl witte wijn
  • 125 g ricotta (of roomkaas naturel)
  • zoutvlokken en peper

Topping

  • ½ blik kerstomaatjes
  • ½ bol mozzarella, in stukjes
  • 1 kleine handvol versgeraspte parmezaan
  • ½ bosje platte peterselie

Zo ga je te werk

Cannelloni Rol het deeg volgens de beschrijving uit tot vier lange stukken pasta. Snijd de pasta in stukken van ca. 10 x 15 cm.

Vulling
  • Borsteldepaddenstoelen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Pers de knoflook.
    1. Smelt de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen en knoflook enkele minuten. Voeg de witte wijn toe en laat die verdampen. Roer de ricotta erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep de paddenstoelen uit de pan.
    1. Verdeel een paar eetlepels vulling over de deeglappen.
    1. Rol of vouw de pasta voorzichtig om de vulling heen.
    1. Leg de cannelloni in een ingevette ovenschaal en verdeel de kerstomaatjes, mozzarella en geraspte parmezaan erover.
    1. Bak de cannelloni ca. 20 minuten in de oven op 200 °C hetelucht, tot het deeg gaar is en de kaas goudbruin.

    Serveren
  • Was de peterselie en dep deze droog. Strooi de peterselie over de warme cannelloni. Lekker met salade en brood.