Stegt pak-choi med sojaglaserede shiitakesvampe
© Styling Lone Kjær, Tia Borgsmidt

Gebakken paksoi met in soja geglaceerde shiitakes, appels en confit de canard

Dit verrukkelijke gerecht is zo klaar, omdat we kant-en-klare confit de canard gebruiken. Kun je geen paksoi vinden, neem dan Chinese kool.

Gebakken paksoi met in soja geglaceerde shiitakes, appels en confit de canard

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

In soja geglaceerde shiitakes

  • 100 g shiitakes
  • 3 el sojasaus
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 dl water

Gebakken paksoi

  • 2-4 paksoi, afhankelijk van de grootte
  • 1 el olie om te bakken

Topping

  • 2 bouten confit de canard
  • ½ appel
  • ½ bakje tuinkers
  • wat Goudse, geraspte kaas

Zo maak je het

In soja geglaceerde shiitakes

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.
  1. Verhit de pan goed.
  1. Voeg de padden- stoelen toe met sojasaus, basterdsuiker en water en laat ca. 10 minuten sudderen tot het vocht is opgenomen.

Gebakken paksoi

  1. Snijd de paksoi in de lengte door.
  1. Was en droog de stukken.
  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kool een paar minuten per kant.

Topping

  1. Verwarm de eend op laag vuur.
  1. Haal het vlees uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar.
  1. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes.
  1. Rooster ze in wat van het gesmolten eendenvet.

Serveren

  1. Leg de paksoi in een schaal.
  1. Schep de appel, confit de canard, Goudse kaas en geglaceerde paddenstoelen erop.
  1. Bestrooi met tuinkers.