Opskrift på kalvemørbrad med grøntsager og sennepscreme
© Anders Schønnemann

Kalfshaas met groenten en mosterdcrème

De lente ligt op het bord wanneer we kalfshaas serveren, omringd door malse asperges. De lichte mosterdcrème is heerlijk en een prima alternatief voor een saus.

Kalfshaas met groenten en mosterdcrème

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Kalfshaas

  • ½ kalfshaas, klein getrimd
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Lentegroenten

  • ½ bosje groene asperges
  • ½ bosje witte asperges
  • ½ pak babyspinazie
  • 10 g boter
  • 300 g nieuwe aardappels

Mosterdcrème

  • 1 dl crème fraîche (38%)
  • 1 tl mosterd
  • ½ bosje kervel
  • zout en peper

Zo maak je het

Kalfshaas

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  1. Dep het vlees droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Kruid het vlees met zout en peper en leg het vlees in een ovenschaal.
  1. Braad het vlees in de oven tot het een kerntemperatuur heeft van ongeveer 55° - als je wilt dat het vlees roze is in het midden.
  1. Dek het vlees af en laat het ongeveer 10 minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt.

Lentegroenten

  1. Breek het onderste houtige uiteinde van de asperges. Schil de witte asperges vanaf de kop naar beneden. Snijd de asperges in plakjes. Spoel de spinazie, wring hem droog en stoom tot hij net uit elkaar valt.
  1. Stoom de witte asperges een paar minuten en laat uitlekken.
  1. Smelt de boter in een kleine koekenpan en bak de witte asperges in ongeveer 3 minuten goudbruin. Voeg de groene asperges toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  1. Schrob de aardappelen en kook ze gaar.

Mosterdcrème

  1. Doe de crème fraîche, mosterd en gehakte kervel - laat wat over voor de garnering - in een blender en klop tot een lichte groene mosterdcrème. Breng op smaak met zout en peper.
  1. Leg gestoomde spinazie op de bodem van borden en serveer met aardappelen, plakjes vlees en top af met asperges.
  1. Besprenkel met mosterdroom en garneer met kervel.