© Anders Schønnemann

Vietnamese rolletjes met witte asperges en varkensvlees

Azië ontmoet Europa in de rijstpapierrolletjes met varkensvlees en de eerste witte asperges. Bestrooi met kruiden en rollen maar!

Vietnamese rolletjes met witte asperges en varkensvlees

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen (8 rolletjes)

  • 250 g varkensvlees
  • olie
  • chilivlokken
  • peper en zout
  • 8 stuks witte asperges
  • 1 lenteuitjes
  • klein handjevol verse munt
  • klein handjevol verse basilicum
  • rijstpapier (8 stuks)
  • zoete chilisaus

Zo maak je ze

  1. Snijd het vlees in kleine blokjes en bak een paar minuten in olie in een hete pan. Breng op smaak met chilipeper, zout en peper.
  1. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden en kook ze gaar in licht gezouten water, gedurende 5-6 minuten. Laat ze goed uitlekken.
  1. Snijd de lente-uitjes fijn.
  1. Breng een pan water aan de kook, je kunt ook een sauteerpan gebruiken. Dompel één stuk rijstpapier per keer in het water, je voelt het meteen zacht worden.
  1. Spoel het af in koud water en leg het op een schone theedoek. Schik de asperges, het vlees, de lente-uitjes, muntblaadjes en basilicumblaadjes erop en besprenkel met chilisaus.
  1. Vouw het onderste deel van het rijstpapier strak over de vulling, dan de rechterkant erover en dan de rest van het rijstpapier er strak omheen gerold.
  1. Serveer direct, indien gewenst dwars doorgesneden. Gehakte pinda's zijn heerlijk bij dit gerecht . of welk heerlijk Aziatisch bijgerecht je maar wilt.

TIP: Rol ze verder op in de keuken of zet ze op tafel zodat iedereen zijn eigen rolletje kan maken.