Krokant taartje met parelhoen, hokkaidocrème en huttenkaas
Er is iets luxueus aan het serveert krijgen van je eigen kleine knapperige taart. Trakteer je gasten op dit heerlijke recept.
Door
Mads Nybro
— 01. september 2023
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Taartkorst
zout
suiker
olie
witte wijn
tarwezemelen
water
bloem
Topping
parelhoenborsten (of kippenborsten)
hokkaido pompoen
boter
water
zure room
zout en peper
stengels snijbiet, gespoeld en in reepjes gesneden
bakje huttenkaas
Zo maak je het taartje
Meng de ingrediënten voor de taartbodem en laat het deeg afgedekt minstens 4 uur rusten in de koelkast, maar bij voorkeur de hele nacht.
Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven tafel en snijd het in vier ronde stukken, gebruik eventueel een schoteltje of ovaal bord. Bak de taartbodems op 180° gedurende 12-18 minuten. Laat ze afkoelen op wijnflessen om ze een mooie, gebogen vorm te geven.
Schil de hokkaido pompoen, verwijder de zaden en snijd in grote blokjes. Fruit de pompoenblokjes 3 minuten in boter en voeg water toe. Kook 15 minuten onder deksel en laat nog 15 minuten trekken. Pureer de gekookte pompoen met zure room, zout en peper en zet de hokkaidocrème apart.
Bestrooi de parelhoenborsten met zout en peper en bak ze 6-7 minuten aan elke kant. Zorg ervoor dat ze helemaal gaar zijn.
Bestrijk de taartjes met een flinke lepel hokkaidocrème op elke taartbodem en leg op elk een paar plakjes parelhoenborst. Werk af met snijbiet, huttenkaas en zwarte peper.