Een mooi, simpel en umami voorgerecht met lekkere groenten. De heldere misosoep is in een mum van tijd gemaakt en is gezond met een diepe smaak van de paddenstoelen.
Door
Lone Kjær
— 17. februari 2024
Misosoep met paddenstoelen en spinazie
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Vulling
125
g
paddenstoelen, zoals shiitakes, oester- zwammen en cantharellen
½
el
olie om te bakken
½
teen knoflook
50
g
babyspinazie
½
bosje lente-uitjes
1
el
versgeraspte gember
Misosoep
1
el
witte miso
½
el
sojasaus
½
liter
kokend water
Zo maak je het
Vulling
Maak de paddenstoelen schoon.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin.
Voeg de uitgeperste knoflook toe en zet het vuur uit.
Was en droog de spinazie.
Snijd de lente-uitjes fijn.
Verdeel paddenstoelen, spinazie, gember en ui over diepe borden.
Misosoep
Los de miso al roerend op in het kokende water met de sojasaus en giet dit over de groenten.