© Tia Borgsmidt

Misosoep met paddenstoelen en spinazie

Een mooi, simpel en umami voorgerecht met lekkere groenten. De heldere misosoep is in een mum van tijd gemaakt en is gezond met een diepe smaak van de paddenstoelen.

Misosoep met paddenstoelen en spinazie

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Vulling

  • 125 g paddenstoelen, zoals shiitakes, oester- zwammen en cantharellen
  • ½ el olie om te bakken
  • ½ teen knoflook
  • 50 g babyspinazie
  • ½ bosje lente-uitjes
  • 1 el versgeraspte gember

Misosoep

  • 1 el witte miso
  • ½ el sojasaus
  • ½ liter kokend water

Zo maak je het

Vulling

  1. Maak de paddenstoelen schoon.
  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin.
  1. Voeg de uitgeperste knoflook toe en zet het vuur uit.
  1. Was en droog de spinazie.
  1. Snijd de lente-uitjes fijn.
  1. Verdeel paddenstoelen, spinazie, gember en ui over diepe borden.

Misosoep

  1. Los de miso al roerend op in het kokende water met de sojasaus en giet dit over de groenten.
  1. Serveer de soep heet