Pasta med hjemmelavet tomatsauce
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Pasta met zelfgemaakte tomatensaus, spinazie en parmaham

Dit is 's werelds makkelijkste tomatensaus. Deze is gemaakt met heerlijke zongerijpte Italiaanse tomaten uit blik en smaakt heerlijk in een pastagerecht of op een zelfgemaakte pizza.

Pasta met zelfgemaakte tomatensaus, spinazie en parmaham

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Zelfgemaakte tomatensaus

  • ½ ui
  • 1 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • ½ el olijfolie
  • 1 blik pomodoro-tomaten
  • 1 tl oregano
  • ½ el balsamico azijn
  • 1 tl bruine suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • zoutvlokken en peper

Daarnaast:

  • 150 g pasta
  • 100 g verse spinazie
  • 35 g parmaham
  • Parmezaanse kaas
  • 2 takjes basilicum
  • zoutvlokken en peper

Zo maak je dit makkelijke gerecht:

Zelfgemaakte tomatensaus

  1. Pel en snipper de ui. Pers de knoflook.
  1. Splits de chilipeper, schraap de zaadjes eruit en hak de chilipeper fijn.
  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chilipeper even aan.
  1. Voeg de tomaten, oregano en azijn toe en kook de saus 5 minuten.
  1. Breng op smaak met bruine suiker, citroenrasp, zout in vlokken en peper.
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  1. Spoel de spinazie af en hak eventueel fijn.
  1. Voeg in de laatste minuut van de pastakooktijd de spinazie toe. Giet de pasta af.

Serveren:

  1. Voeg de tomatensaus naar smaak bij de pasta met spinazie. Als je wat saus over hebt, vries het dan in voor een andere dag.
  1. Schik de parmaham in diepe kommen.
  1. Rasp de Parmezaanse kaas en werk af met verse basilicum.
  1. Breng op smaak met zout in vlokken en peper.