ragout bolognese recept © Tia Borgsmidt

Ragù bolognese – helemaal from scratch!

Maak indruk op je gasten met dit heerlijke Italiaanse gerecht met zelfgemaakte pesto. Je vindt het recept hier!

Zelfgemaakte pasta met mijn allerlekkerste bolognesesaus, een suddergerecht met rundvlees, en daarbij zelfgemaakte pesto en parmezaan.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Tagliatelle

  • 1 portie pastadeeg

Ragù Bolognese

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 el olijfolie
  • 100 g pancetta in blokjes
  • 1 kg runderribstuk
  • 4 tl oregano
  • 3 takjes rozemarijn
  • 2 blik tomatenblokjes
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el balsamicoazijn
  • Zoutvlokken en peper

Basilicumpesto

  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentjes knoflook
  • 50 g gezouten amandelen
  • 50 g parmezaan
  • 1½ dl olijfolie
  • Sap van ½ citroen
  • Zoutvlokken en peper

Zo ga je te werk

Tagliatelle
  • Rol het deeg volgens de beschrijving uit en maak er met de machine mooie tagliatellelinten van.
    • Hang de pasta op terwijl je de rest van het deeg uitrolt.

    Ragù Bolognese
  • Pel en snipper de ui.
    • Pers de knoflook uit.
    • Schrap de wortels en snijd ze in kleine blokjes.
    • Snijd ook de bleekselderij in kleine blokjes.
    • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ui, knoflook, wortels en bleekselderij.
    • Zorg ervoor dat ze niet kleuren.
    • Bak de pancetta even mee.
    • Schep het geheel uit de pan.
    • Verwijder de vetrand van het ribstuk en snijd het vlees in blokjes.
    • Verhit de rest van de olie in de braadpan en braad het vlees in gedeelten aan.
    • Doe het vlees, de ui, knoflook, pancetta, kruiden, tomaten, rode wijn en balsamicoazijn in de pan en roer door.
    • Laat de saus 3 uur sudderen tot hij flink is ingekookt en het vlees boterzacht is.
    • Breng de saus op smaak met balsamicoazijn, zoutvlokken en peper.

    Basilicumpesto
  • Doe de ingrediënten voor de pesto in een blender en vermaal ze tot een grove pesto.
    • Breng op smaak met citroensap, zoutvlokken en peper.

    Tagliatelle
  • Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta in gedeelten ca. 3 minuten.
    • Laat de pasta uitlekken.

    Serveren
  • Serveer de verse tagliatelle met de ragù en de pesto.
    • Strooi er wat verse basilicum over.