© Tia Borgsmidt Diner Ragù bolognese – helemaal from scratch! Maak indruk op je gasten met dit heerlijke Italiaanse gerecht met zelfgemaakte pesto. Je vindt het recept hier! Door Lone Kjær — 20. februari 2022 Zelfgemaakte pasta met mijn allerlekkerste bolognesesaus, een suddergerecht met rundvlees, en daarbij zelfgemaakte pesto en parmezaan. Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 pers. + Tagliatelle 1 portie pastadeeg Ragù Bolognese 1 ui 2 teentjes knoflook 2 wortels 2 stengels bleekselderij 3 el olijfolie 100 g pancetta in blokjes 1 kg runderribstuk 4 tl oregano 3 takjes rozemarijn 2 blik tomatenblokjes 2 dl rode wijn 1 el balsamicoazijn Zoutvlokken en peper Basilicumpesto 1 bosje basilicum 1 teentjes knoflook 50 g gezouten amandelen 50 g parmezaan 1½ dl olijfolie Sap van ½ citroen Zoutvlokken en peper Zo ga je te werk Tagliatelle Rol het deeg volgens de beschrijving uit en maak er met de machine mooie tagliatellelinten van. Hang de pasta op terwijl je de rest van het deeg uitrolt. Ragù Bolognese Pel en snipper de ui. Pers de knoflook uit. Schrap de wortels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de bleekselderij in kleine blokjes. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de ui, knoflook, wortels en bleekselderij. Zorg ervoor dat ze niet kleuren. Bak de pancetta even mee. Schep het geheel uit de pan. Verwijder de vetrand van het ribstuk en snijd het vlees in blokjes. Verhit de rest van de olie in de braadpan en braad het vlees in gedeelten aan. Doe het vlees, de ui, knoflook, pancetta, kruiden, tomaten, rode wijn en balsamicoazijn in de pan en roer door. Laat de saus 3 uur sudderen tot hij flink is ingekookt en het vlees boterzacht is. Breng de saus op smaak met balsamicoazijn, zoutvlokken en peper. Basilicumpesto Doe de ingrediënten voor de pesto in een blender en vermaal ze tot een grove pesto. Breng op smaak met citroensap, zoutvlokken en peper. Tagliatelle Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta in gedeelten ca. 3 minuten. Laat de pasta uitlekken. Serveren Serveer de verse tagliatelle met de ragù en de pesto. Strooi er wat verse basilicum over. Verwante artikelen Diner Zelfgemaakte pasta met spinazie Diner 6 recepten met zelfgemaakte pasta van onze culinair journalist Diner Pastales van onze culinair journalist: Zo maak je zelf de lekkerste pasta Diner Zelfgemaakte tagliatelle met courgette en pittige citroen Diner Gestoomde kabeljauw met crudité, dilleolie en mosterd-dillesaus Diner Pittige tomatensaus met een twist van salsiccia en cavolo nero