Een van de lekkerste ravioli’s die ik ooit heb gegeten, was bij de Deense sterrenkok Rasmus Oubæk. Ik heb geprobeerd om het gerecht na te maken en ben eigenlijk heel tevreden met het resultaat.
Was de spinazie en stoom deze in het aanhangende water. Knijp het vocht er goed uit. Breng de ricotta op smaak met citroenrasp en -sap.
Verdeel kleine beetjes spinazie en ricotta over de helft van de deeglap. Laat er genoeg ruimte tussen, het worden zo’n vier ravioli per deeglap.
Vouw de andere helft eroverheen.
Steek de ravioli uit met een uitsteekvorm voor pasta. Zet kracht, zodat de randen goed op elkaar worden gedrukt. Wij gebruikten een uitsteekvorm van Timm Vladimir voor Imerco.
Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de ravioli in gedeelten ca. 3 minuten. Laat uitlekken.
Beurre Noisette
Laat de boter kleuren en haal eventueel door een zeef.
Serveren
Dien de ravioli op met baby- spinazie en giet er wat beurre noisette over. Geef de rest van de boter er in een kannetje bij. Strooi er zoutvlokken en peper over.