Reebok met geplette aardappels
© Stine Christiansen

Reebok met geplette nieuwe aardappels

Een van de lekkerste ingrediënten van het seizoen is reebok. Wij geven er geroosterde wortels en geplette aardappels bij.

Reebok met geplette nieuwe aardappels

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Reebok

  • 300 g reebokfilet
  • 2 jeneverbessen
  • ½ takje rozemarijn
  • ½ tl rookzout
  • versgemalen peper
  • boter

Aardappels en groenten

  • 375 g kleine nieuwe aardappels
  • boter
  • peterselie, gehakt
  • 37 g boter, zacht
  • ½ handje daslook
  • ½ klein takje rozemarijn
  • 1-2 el karnemelk
  • ½ bosje wortels met loof
  • ½ bosje bosuien

Zo maak je dit gerecht

  • Verwijder vet en zenen en kruid de filet met een mengsel van gehakte jeneverbessen, rozemarijn, zout en peper.
  • Braad het vlees aan in boter in een koekenpan op de barbecue en gril het daarna ca. 10 minuten bij indirecte warmte tot een kerntemperatuur van 56 °C.
  • Laat 10 minuten rusten.
  • Schrap de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar.
  • Klop de boter met de gehakte kruiden romig in een kom en voeg al kloppend beetje bij beetje de karnemelk toe – pas op dat het niet gaat schiften.
  • Schrap de wortels en was de bosuien. Gril de wortels 6 à 8 minuten en de uien 2 à 3 min.
  • Plet de aardappels licht en schep de kruidenboter erover.
  • Bestrooi met peterselie en geef ze met de groenten en de kruidenboter bij het vlees.

Lees het hele artikel