© Stine Christiansen Diner Reebok met geplette nieuwe aardappels Een van de lekkerste ingrediënten van het seizoen is reebok. Wij geven er geroosterde wortels en geplette aardappels bij. Door Gitte Heidi Rasmussen — 27. juni 2024 Reebok met geplette nieuwe aardappels Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Reebok 300 g reebokfilet 2 jeneverbessen ½ takje rozemarijn ½ tl rookzout versgemalen peper boter Aardappels en groenten 375 g kleine nieuwe aardappels boter peterselie, gehakt 37 g boter, zacht ½ handje daslook ½ klein takje rozemarijn 1-2 el karnemelk ½ bosje wortels met loof ½ bosje bosuien Zo maak je dit gerecht Verwijder vet en zenen en kruid de filet met een mengsel van gehakte jeneverbessen, rozemarijn, zout en peper. Braad het vlees aan in boter in een koekenpan op de barbecue en gril het daarna ca. 10 minuten bij indirecte warmte tot een kerntemperatuur van 56 °C. Laat 10 minuten rusten. Schrap de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar. Klop de boter met de gehakte kruiden romig in een kom en voeg al kloppend beetje bij beetje de karnemelk toe – pas op dat het niet gaat schiften. Schrap de wortels en was de bosuien. Gril de wortels 6 à 8 minuten en de uien 2 à 3 min. Plet de aardappels licht en schep de kruidenboter erover. Bestrooi met peterselie en geef ze met de groenten en de kruidenboter bij het vlees. Lees het hele artikel Drankjes De zomer in een glas Verwante artikelen Diner Varkenshaas in mosterdsaus met ui, geglaceerde erwten en dilleolie Diner Lamsrack met doperwten à la Française, rodewijnglacé en nieuwe aardappels Diner Asperges & gegrilde vis Diner Kalfshaas met groenten en mosterdcrème Diner Kipfilet met cantharellen en in boter gesauteerde spinazie Diner Vichyssoise met gekarameliseerde ui