© Styling Lone Kjær, foto Tia Borgsmidt

Stoofpotje van linzen, bonen en spek

Gestoofd eten is geweldig! Als je het gerecht laat sudderen, geven de ingrediënten zoveel mogelijk smaak vrij. Als je een vegetarisch gerecht wilt, kun je het spek weglaten. Dit is een heerlijke alledaagse stoofpot die de smaakpapillen en het lichaam verwent met lekker veel proteïnen.

Stoofpotje van linzen, bonen en spek

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Stoofpotje

  • 75 g beluga linzen
  • ½ ui
  • ½ teen knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 125 g wortels
  • ½ paprika
  • ½ el olijfolie
  • 37 g spek in stukjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • ½ grote eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 dl bouillon
  • 100 g gekookte zwarte bonen (pakje/blik)
  • zoutvlokken en peper

Tilbehør

  • 1 dl crèmefraîche
  • ½ bosje verse koriander

Zo maak je het:

Stoofpotje

  1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
  1. Pel en snipper de ui.
  1. Pers de knoflook.
  1. Splits de chilipeper, verwijder de zaadjes en hak het pepertje fijn.
  1. Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
  1. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in blokjes.
  1. Verhit de olie in een pan en bak het spek, de ui, knoflook, chilipeper en paprikapoeder een paar minuten.
  1. Voeg de wortels toe en bak nog een paar minuten.
  1. Voeg de linzen, tomatenpuree, tomaten en bouillon toe en laat het geheel onder een deksel ongeveer 20 minuten sudderen.
  1. Voeg zwarte bonen toe en warm op.
  1. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  1. Serveer gestoofde stoofpot met crèmefraîche en verse koriander.