Makkelijke en snelle vegetarische salade
© Anders Schønnemann

Vegetarische bonen-tofu salade

Dit gerecht is voor hen die trieste tofu hebben geproefd en zeiden: nooit meer. We willen je verleiden. In dit recept laten we zien hoe tofu wel goed smaakt: bak het zo knapperig mogelijk in boter.

Vegetarische bonen-tofu salade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 250 g groene bonen
  • 200 g vaste tofu
  • ½ handvol shitake paddenstoelen
  • ½ rode ui
  • ¼ dl gehakte peterselie
  • ½ dl mayonaise
  • 1 el tomatenazijn
  • boter (om mee te bakken)
  • zout

Zo maak je dit makkelijke gerecht:

  1. Breng water aan de kook en kook de bonen 2-3 minuten in licht gezouten water. Giet af.
  1. Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en bak goed in boter.
  1. Haal ze eruit en bak de champignons.
  1. Snijd de ui fijn. Leg de bonen, tofu, champignons, rode ui en peterselie op een schaal.
  1. Doe de mayonaise en azijn in een kom en meng goed.
  1. Breng op smaak met een beetje zout en serveer met de salade.