Laks med spidskål i citrongræs og kokussauce
© Anders Schønnemann

Zalm met spitskool in citroengras en kokossaus

De zalm wordt uitgesneden als een vlinder, twee dunne plakjes die aan elkaar plakken en in de huid worden opengevouwen.

Zalm met spitskool in citroengras en kokossaus

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 1 stuks citroengras
  • 1 dl kokosmelk
  • ½ tl currypasta
  • ½ stuks limoen
  • ½ tl vissaus
  • 1½ dl jasmijnrijst
  • 2 stuks zalm
  • ½ spitskool
  • zout en peper

Zo maak je dit makkelijke gerecht

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het citroengras een keer in de lengte door en sla het een beetje plat.
  • Doe in een steelpan met kokosmelk en currypasta. Laat 5 min. sudderen. Zet het vuur uit en laat 10 min. staan.
  • Voeg de rijst toe.
  • Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Kruid met peper en zout en rooster de vis 10-12 min. in de oven.
  • Breng de saus opnieuw aan de kook en breng op smaak met limoensap, vissaus, zout en peper.
  • Verwijder het citroengras en gooi weg.
  • Snijd de kool fijn en voeg toe aan de kokosmelk. Laat de kool door en door warm worden.
  • Serveer met zalm en rijst.