© Anders Schønnemann Diner Zalm met spitskool in citroengras en kokossaus De zalm wordt uitgesneden als een vlinder, twee dunne plakjes die aan elkaar plakken en in de huid worden opengevouwen. Door Maria Meldgaard — 30. september 2023 Zalm met spitskool in citroengras en kokossaus Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + 1 stuks citroengras 1 dl kokosmelk ½ tl currypasta ½ stuks limoen ½ tl vissaus 1½ dl jasmijnrijst 2 stuks zalm ½ spitskool zout en peper Zo maak je dit makkelijke gerecht Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het citroengras een keer in de lengte door en sla het een beetje plat. Doe in een steelpan met kokosmelk en currypasta. Laat 5 min. sudderen. Zet het vuur uit en laat 10 min. staan. Voeg de rijst toe. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat. Kruid met peper en zout en rooster de vis 10-12 min. in de oven. Breng de saus opnieuw aan de kook en breng op smaak met limoensap, vissaus, zout en peper. Verwijder het citroengras en gooi weg. Snijd de kool fijn en voeg toe aan de kokosmelk. Laat de kool door en door warm worden. Serveer met zalm en rijst. Verwante artikelen Diner Pittige wortelsoep met appelcrunch Diner Gebakken heek met venkel en kruidensabayon Diner Hier zijn 15 makkelijke gerechten, die je in slechts 15 minuten klaarmaakt Diner Kip op jagerswijze Diner Lamsrack met doperwten à la Française, rodewijnglacé en nieuwe aardappels Diner Zeetong à la meunière met wortels en dragoncrème