Zelfgemaakte tagliatelle met courgette en pittige citroen © Tia Borgsmmidt

Zelfgemaakte tagliatelle met courgette en pittige citroen

Vegetarische pasta op z’n best. Dit gerecht is makkelijk en smaakt naar een zomeravond in Italië.

Tagliatelle met courgette en pittige citroen

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ portie pastadeeg met spinazie
  • ½ grote courgette
  • ½ teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ el olijfolie
  • ½ biologische citroen (rasp en sap)
  • takjes verse munt, gehakt
  • olijfolie
  • zoutvlokken en peper
  • parmezaan

Zo ga je te werk

Tagliatelle • Rol het deeg uit volgens de beschrijving en maak er met de machine mooie tagliatellelinten van. Hang de pasta op terwijl je de rest van het deeg uitrolt.

Courgette en spicy citroen
  • Snijd de courgette in blokjes. Pers de knoflook uit. Snijd de rode peper in de lengte door, haal de zaadlijsten eruit en hak fijn.
    1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette, knoflook en rodepepereenpaarminutenop hoog vuur. Roer citroenrasp en -sap en de gehakte munt erdoor. Breng op smaak met zoutvlokken en peper.
    1. Breng een grote pan water met zout aan de kook en kook de pasta in gedeelten ca. 3 minuten. Laat de pasta uitlekken en meng de courgette erdoor. Verdeel de pasta over de borden en druppel er wat olijfolie over. Breng op smaak met zoutvlokken en peper en rasp er wat parmezaan over.