
Kan niet misgaan: varkensvlees uit de oven met knapperige zwoerd
In Denemarken is het seizoen weer geopend voor de nationale klassieker: 'flæskesteg', ofwel varkensvlees uit de oven. Het populaire gerecht wordt bij uitstek met en rond de kerst geserveerd. Het geheim van de perfecte 'flæskesteg' zit 'm in de knapperige zwoerd. De Deense topkok Timm Vladimir vertelt hier zijn recept.
DoorVarkensgebraad is in veel Deense huishoudens een favoriet op de kersttafel. En dan hangt het succes van het geroosterde varkensvlees (durven we wel te zeggen) grotendeels af van de mate waarin het zwoerd knispert.
Maar hoe krijg je die felbegeerde zwoerden knapperig en heerlijk?
Het antwoord is simpel: Je volgt het recept van de Deense kom Timm Vladimir, dat elke keer weer garant staat voor een sappig gebraad met knapperig zwoerd!
LEES OOK Gebraden varkensvlees uit de airfryer.