Flæskesteg i Airfryer
© Tia Borgsmidt

Varkensvlees in de airfryer: zo krijg je een sappig gebraad met een knapperige zwoerd

In een airfryer krijgt het varkensgebraad een onweerstaanbaar knapperig korstje en wordt het vlees sappig en mals in minder tijd dan in de oven. Hier is het recept dat je nodig hebt.

Geroosterd varkensvlees uit de airfryer

Krijg krokante korsten en het sappigste vlees als je varkensgebraad bereidt in een airfryer.

Er is nauwelijks een dankbaarder item om een beurt te geven in de populaire aanrechtoven. Het doet precies wat we hopen voor de ingrediënten in de lade: het geeft ze een knapperige buitenkant zonder uit te drogen.
Natuurlijk is er geen garantie, maar als je in het verleden pech hebt gehad met varkenszwoerd en gebraad, kan de airfryer je redder zijn. Veel mensen die hun varkensgebraad in een airfryer hebben bereid, kiezen nooit meer voor een traditionele oven.

Het is gewoon te makkelijk en lekker op deze manier:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • ½ varkenslende, ca. 1,5 kg
  • Grof zout

Zo maak je varkensgebraad in de airfryer

  1. Kies een braadstuk dat in het mandje van je airfryer past.
  1. Zorg ervoor dat het varkensvlees op kamertemperatuur is.
  1. Snij de huid van de varkenslende met ongeveer 1/2 cm tussenruimte - voorkom krassen op het vlees zelf!
  1. Wrijf het zwoerd goed in met zout, tussen het zwoerd en bovenop.
  1. Leg het stuk varkenslende in het bakje van je airfryer.

TIP Giet een beetje kokend water over het vlees wanneer je het erin doet. Hierdoor gaan de zwoerden open en ontstaat er een bouillon op de bodem die je kunt gebruiken voor jus.

  1. Plaats het varkensvlees in je airfryer op 175 graden en bak ongeveer 50 minuten tot het een kerntemperatuur van 55-60 graden heeft.
  1. Haal het braadstuk eruit en laat het rusten.
  1. Warm het braadstuk vlak voor het serveren ongeveer 5 minuten op in de airfryer.

Als het varkensgebraad wordt geserveerd zonder opnieuw te worden opgewarmd, moet de temperatuur rond de 65 graden zijn.