Hamburgersteak met erwtenmayonaise en in boter gebakken asperges
Een gegrilde hamburgersteak is een makkelijke en heerlijke zomerse maaltijd geserveerd met in boter geroosterde asperges en erwtenmayonaise.
Door
Lone Kjær
— 01. maart 2024
Hamburgersteak met erwtenmayonaise en in boter gebakken asperges
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
personen
Erwtenmayonaise
½
tl
grof zout
½
tl
mosterd
1
gepasteuriseerde eidooiers (1 kopje)
¾
dl
olijfolie
50
g
verse erwten, bij gebruik van bevroren erwten, laat deze eerst ontdooien
sap van 1 citroen
versgemalen peper
Hamburgersteak
½
kleine ui
½
kleine handvol kruiden, bijv. peterselie, basilicum en dille
250
g
rundergehakt
1
tl
grove mosterd
peper en zout
In boter gebakken asperges
½
bosje
groene asperges
½
bosje
witte asperges
½
pak
babyspinazie
½
el
boter om mee te bakken
Bijgerecht
nieuwe aardappels
Zo maak je het
Doe het zout, de mosterd en de eidooiers in een blender en laat draaien terwijl je druppelsgewijs de olie toevoegt. De mayonaise zal langzaam indikken terwijl je klopt. Klop tot er geen olie meer is.
Pureer de doperwten licht, voeg ze toe aan de mayonaise en breng op smaak met citroensap en peper.
Snijd de ui fijn. Hak de kruiden fijn en meng met het vlees, de ui en de mosterd.
Vorm van het vlees 4 hamburgers/ gehaktballen en breng op smaak met zout en peper.
Grill de hamburgers ca. 3 min. aan elke kant.
Breek het onderste houtige uiteinde van de asperges. Schil de witte asperges vanaf de kop naar beneden. Snijd de asperges in plakjes.
Spoel de spinazie en wring hem droog.
Smelt de boter in een kleine koekenpan en bak de witte asperges in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Voeg de groene asperges toe en bak nog een paar minuten. Voeg de spinazie toe en laat een beetje inzakken.
Serveer de hamburgersteak met erwtenmayonaise, in boter geroosterde asperges en nieuwe gekookte aardappelen.
Tip: De erwtenmayonaise is een paar dagen houdbaar in de koelkast, mits bewaard in een bakje met deksel.