Finskbrød med glimmersukker
© Ulf Svane

Finskbrød

Verwen je naasten met zelfgemaakt finskbrød. Dat is letterlijk vertaald 'Fins brood', maar het heeft vreemd genoeg niets met Finland of met brood te maken. Het is een Deens koekje. Heerlijk bij een warme chocolademelk.

Finskbrød

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

Deeg

  • 8¾ g boter
  • 11 g tarwebloem
  • 2¼ g suiker

Topping

  • ¼ ei
  • ¼ el koud water
  • 2¼ g amandelen
  • 2¼ g glitter-suiker (decoratie suiker)

Zo maak je het finskbrød

  1. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem en de suiker. Breng het deeg snel samen. Verpak het in huishoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  1. Haal het deeg eruit en verdeel het in 4 stukken. Rol er vingerdikke worstjes van en snijd ze in kleine stukjes van 2 cm. Rol ze in kleine balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze lichtjes plat met een vinger.
  1. Klop het ei en water los en bestrijk het brood met een kwastje.
  1. Verkruimel en hak de amandelen en strooi over het deeg samen met de basterdsuiker.
  1. Bak de koekjes op 200° gedurende ongeveer 8 minuten. Laat afkoelen op een rooster.