© Ulf Svane Kerstrecepten Kerstkoekjes met sinaasappel Heerlijke kerstkoekjes met krenten en donkere rum. Met dit recept maak je ongeveer 25 stuks. Door Morten Heiberg — 07. oktober 2023 Kerstkoekjes met sinaasappel Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 koekjes + 10 g krenten ¼ dl rum 16 g zachte boter 8 g poedersuiker ¼ eigeel 12 g marsepein ¼ eiwitten 20 g tarwebloem ¼ tl bakpoeder ¼ tl fijn zout 5¼ g pistachenoten 5¼ g amandelschilfers 5¼ g walnoten 8 g ingemaakte sinaasappelschil ¼ citroen, ongeschilde, geraspte schil ¼ sinaasappel, ongeschilde, geraspte schil Garnituur 16 g amandelschilfers 16 g poedersuiker 12 g eiwit Zo maak je de koekjes: Klop de boter, poedersuiker en eidooier wit en schuimig. Meng de marsepein en het eiwit tot een gladde massa en voeg toe aan het botermengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout samen in een kom en meng dit door het eimengsel. Voeg de geweekte krenten, noten, ingemaakte sinaasappelschil en citrusrasp toe. Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier, ongeveer 3 mm dik, en leg het deeg 1 uur in de vriezer. Verwarm de oven voor op 170°. Haal het deeg uit de vriezer en snijd in kleinere stukken van 2 × 5 cm. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de koekjes met een dun laagje eiwit, bestrooi met amandelschilfers en bestuif met poedersuiker. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen