© Anders Schønnemann

Kleine pizza's belegd met geitenkaas en boerenkool

We beginnen de avond met kleine pizza's belegd met geitenkaas en boerenkool. Je hebt er geen bord voor nodig, want je kunt ze met je vingers eten. Misschien staand rond de tafel onder het genot van een goed glas bier.

Kleine pizza's belegd met geitenkaas en boerenkool

Vergeet de in wijn gedrenkte rozijnen niet als topping. Voor een goede planning: week de rozijnen en meng het deeg al 's ochtend.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 1½ el rozijnen
  • 1½ el witte wijn
  • ½ tl honing, of 3 eetl. dessertwijn
  • 2 dl water
  • 12 g verse gist
  • 1 tl fijn zout
  • 1 el olijfolie
  • ½ dl durum tarwebloem
  • 4½ dl tarwebloem
  • 100 g geitenkaas (een rol)
  • 2 bladeren boerenkool
  • ½ el distelolie

Zo maak je de pizzaatjes

  1. Doe de rozijnen en wijn/honing in een kommetje en laat het 's ochtends trekken.
  1. Doe het water en de gist in een kom en roer door elkaar. Voeg zout, olie en durum bloem toe. Voeg nu beetje bij beetje de tarwebloem toe tot je een soepel deeg hebt. Kneed het deeg goed door.
  1. Dek af met huishoudfolie en laat 3-4 uur rusten op een koele plaats. Laat het deeg op kamertemperatuur komen wanneer je klaar bent om de pizza te bakken.
  1. Verwarm de oven voor op 250°.
  1. Neem 8 kleine stukjes deeg ter grootte van een walnoot en rol ze uit tot pizza's.
  1. Rol de deegstukken plat en leg er een plakje geitenkaas op. Bak de pizza's op een steen of bakplaat tot ze goudbruin zijn. Controleer na 5 min.
  1. Scheur de boerenkool in kleine stukjes en meng met olie en een beetje zout. Beleg de pizza's met de boerenkool en wat uitgelekte rozijnen en serveer direct.

Tip: Zet de rest van het deeg een nacht in de koelkast en je hebt de volgende dag deeg voor ontbijtbroodjes.