opskrift pizza hjemmelavet pizza pizza opskrifter nemme pizza opskrifter pizza fyld
© Anders Schønnemann

9 heerlijke pizza's die je makkelijk zelf kunt maken

Traditioneel of modern? Er zijn evenveel pizzarecepten als pizza-liefhebbers. Wij hebben onze aanraders voor je nieuwe favoriete pizza verzameld.

Zin in pizza vanavond? Kom op, geef het maar toe - natuurlijk heb je dat! De overgrote meerderheid heeft één of meerdere keren per week trek in pizza, en dat is geen wonder. De Italiaanse lekkernij is zelfs een van de populairste gerechten ter wereld.

Voor veel mensen staat pizza gelijk aan naar een pizzeria gaan en een kant-en-klaar plat brood kopen om mee naar huis te nemen. Maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om zelf pizza te gaan maken. Je moet misschien een beetje oefenen voordat je als een professionele pizzabakker pizzadeeg door de keuken kunt gooien, maar verder hoef je je geen zorgen te maken.

pizza opskrift pizza med jordskok og stenbiderrogn hjemmelavet pizza
© Anders Schønnemann

Pizza met aardpeer, lompviskuit en dillecrème

De opkomst van de moderne pizza in de afgelopen jaren heeft geleid tot een breed scala aan nieuwe pizzarecepten. Hier is een van de spannendste die we in het magazine hebben laten zien - een delicate pizza met een lichte en frisse smaak, geschikt voor zowel lunch als diner.

Zie het recept voor de pizza hier

pizza opskrift hjemmelavet pizza pizza med tomat
© Ulf Svane

Pizza met ricotta, spinazie en tomaten

Een goed bodemdeeg is het geheim van een geslaagde zelfgemaakte pizza. Hier is het gemaakt met een beetje volkorenmeel, wat de pizzabodem wat meer bite geeft - en ook goed is voor je maag. De vulling is eenvoudig en typisch Italiaans: weinig en eenvoudige ingrediënten die van goede kwaliteit moeten zijn.

Het recept voor de pizza vind je hier.

pizza opskrift hjemmelavet pizza pizza med bladbede løg
© Lone Kjær

Pizza met snijbiet, gekarameliseerde uien en ricotta

Ricotta is een klassieker op pizza, maar wordt niet zo vaak gebruikt op de versies die je in de meeste afhaalpizzeria's vindt. De speciale Italiaanse verse kaas geeft echter een echt lekkere luchtigheid en romigheid die past bij pizza's met bijvoorbeeld groenten. Hier worden gekarameliseerde uien toegevoegd voor een heerlijke zoetheid en aroma.

Hier vind je het recept voor de pizza met snijbiet, ui en ricotta

pizza opskrift hjemmelavet pizza pizzadej pizzabund pizza med gedeost
© Anders Schønnemann

Zelfgemaakte pizza met aardpeer en geitenkaas

Een van de meest gebruikte ingrediënten op pizza is kaas. Maar niemand zegt dat het mozzerella moet zijn. Ricotta, zoals in sommige van de andere recepten, is een goed alternatief, en als je wat meer karakter wilt, is pizza met geitenkaas een goede optie. De aardperen geven een knapperige bite aan de pizza - een beetje zoals aardappelen, maar met een smaak die perfect past bij de geitenkaas.

Het recept voor de 'zelfgemaakte' pizza vind je hier.

opskrift på kartoffelpizza hjemmelavet pizza pizzaopskrift pizza med kartoffel
© Andreas Mikkel Hansen

Aardappelpizza met rozemarijn

Aardappelen met rozemarijn - dit is een smaakcombinatie die niet alleen beproefd is, maar ook geliefd bij velen. Vergeet niet om de aardappelen in dunne plakjes te snijden, zodat ze echt zacht zijn, maar ook een knapperig korstje krijgen.

Zie hier het recept voor aardappelpizza met rozemarijn.

hjemmelavet pizza opskrift på pizza pizza bianca
© Anders Schønnemann

Pizza Bianca met manchego

Elke Italiaanse moeder zou dreigen met de pizzaschep als ze hoorde over deze combinatie van het Italiaanse nationale gerecht en een Spaanse kaas. Toch is Spaanse manchego kaas een geweldige begeleider van pizza omdat het karakter heeft zonder zo sterk te zijn als parmezaanse kaas of gran padano. Je kunt natuurlijk ook een goede peccorino gebruiken als je niet wilt sollen met de Italiaanse huisvrouwen.

Maak je eigen Pizza Bianca met manchego-kaas .

Kleine pizza's belegd met geitenkaas en boerenkool

Pizza is niet alleen lekker als lunch of diner - je kunt er ook van snoepen. Hier is een klein hapje dat Zuid-Europese smaken combineert met de boerenkool uit het noorden van Europa.

Het recept voor de kleine pizza's vind je hier.

pizza opskrift pizza med rødbede hjemmelavet pizza
© Anders Schønnemann

Pizza met rode biet, ricotta en amandelen

Met dit recept maken we er weer een rommeltje van, volgens de eerder genoemde Italiaanse mama. Maar maak je geen zorgen, ten eerste komt ze er nooit achter en ten tweede smaken de licht geroosterde amandelen fantastisch op de pizza. Vooral in combinatie met de wortelachtige smaak van de rode biet en verse ricotta.

Je vind het recept voor de bietenpizza hier.

nem pizza mexicansk pizza opskrift på pizza hjemmelavet pizza tortilla
© Anders Schønnemann

Mexicaanse pizza in een handomdraai

Dit is het recept voor wie gewoon pizza wil en geen tijd heeft om te wachten tot het deeg gerezen is. Door supermarkttortilla's te gebruiken, maak je snel een lekkere pizza in Mexicaanse stijl.

Hier vind je het recept voor mexi-pizza