© Anders Schønnemann

Krokante pizza met witte saus en pikante manchego

De pizza heeft een perfect krokante bodem en is belegd met scherpe manchego en hartige olijven.

Krokante pizza met witte saus en pikante manchego

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pizza's

Krokante pizza met witte saus en pikante manchego

  • 2 dl koud water
  • 12 g verse gist
  • 1 tl fijn zout
  • 1 el olijfolie
  • ½ dl durum tarwebloem
  • ½ liter tarwebloem (ongeveer)
  • 100 g zure room (38%)
  • 125 g manchego kaas
  • basilicum
  • groene en zwarte olijven

Zo maak je de pizza

  1. Doe het water en de gist in een kom en roer door elkaar.
  1. Voeg zout, olie en durumbloem toe
  1. Roer beetje bij beetje de tarwebloem erdoor tot je een soepel deeg hebt.
  1. Kneed het deeg goed
  1. Dek af met huishoudfolie en zet 3-4 uur in de koelkast
  1. Haal het deeg uit de koelkast en laat het deeg op kamertemperatuur komen wanneer je klaar bent om te bakken
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden en plaats de pizzasteen in de oven
  1. Verdeel het deeg in vier stukken
  1. Rol het deeg plat op een met bloem bestoven oppervlak
  1. Smeer zure room op de bodem van het deeg
  1. Snijd de kaas in plakjes en verdeel over de pizzabodem.
  1. Bak de pizza's goudbruin op een stenen plaat of bakplaat.
  1. Controleer na 5 min.
  1. Serveer de pizza's met basilicum en olijven erop.