© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Lunch De moderne versie van het broodje varkensgebraad Met zelf ingemaakte komkommer en zuurdesembroodjes heeft de klassieker een moderne twist gekregen. Door Gitte Heidi Rasmussen — 28. maart 2023 Modern broodje geroosterd varkensvlees Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 broodjes + Ingemaakte komkommers en uien ¼ dl azijn ¼ dl kokend water ½ el suiker ⅓ lente-ui ¼ komkommer Koolsalade ¼ kool ⅓ appel 25 g zure room (18%) ¼ dl azijn ⅓ el suiker zout en peper ¼ bosje dille Zo maak je het Wrijf het varkensvlees in met grof zout zodat het zout tussen het zwoerd komt en wrijf het daarna in met peper. Leg het gebraad in een ovenschaal. Leg er eventueel een plak rauwe aardappel onder zodat het zwoerd horizontaal ligt. Plaats het gebraad in een koude oven, stel de temperatuur in op 200° en braad ongeveer 1½ uur tot de kerntemperatuur 65° is. Als de korst niet knapperig is wanneer de kerntemperatuur ongeveer 55° is, verhoog de temperatuur dan tot 225°. Roer de azijn, het water en de suiker door elkaar. Roer tot de suiker is opgelost. Snijd de ui en komkommer in dunne plakjes en voeg het azijnmengsel toe. Laat minstens 1 uur trekken. Snijd de kool en appel fijn en roer ze in een dressing van zure room, azijn en suiker. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met gehakte dille. Verwijder het zwoerd van het gebraad en snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de broodjes en besmeer ze met Dijonnaise. Vul met koolsalade, plakjes varkensgebraad, zwoerd en ingemaakte komkommer en ui. Garneer met extra dille en serveer. Verwante artikelen Huizen Een oase van rust aan het water Huizen Volgens de regelen der kunst Huizen Even weg van de drukke stad Huizen Een leeg canvas werd ingevuld Huizen Waterbedrijf omgetoverd tot droomvilla Appartementen Triomfbogen