© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

De moderne versie van het broodje varkensgebraad

Met zelf ingemaakte komkommer en zuurdesembroodjes heeft de klassieker een moderne twist gekregen.

Modern broodje geroosterd varkensvlees

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 broodjes

Ingemaakte komkommers en uien

  • ¼ dl azijn
  • ¼ dl kokend water
  • ½ el suiker
  • lente-ui
  • ¼ komkommer

Koolsalade

  • ¼ kool
  • appel
  • 25 g zure room (18%)
  • ¼ dl azijn
  • ⅓ el suiker
  • zout en peper
  • ¼ bosje dille

Zo maak je het

  1. Wrijf het varkensvlees in met grof zout zodat het zout tussen het zwoerd komt en wrijf het daarna in met peper.
  1. Leg het gebraad in een ovenschaal. Leg er eventueel een plak rauwe aardappel onder zodat het zwoerd horizontaal ligt.
  1. Plaats het gebraad in een koude oven, stel de temperatuur in op 200° en braad ongeveer 1½ uur tot de kerntemperatuur 65° is.
  1. Als de korst niet knapperig is wanneer de kerntemperatuur ongeveer 55° is, verhoog de temperatuur dan tot 225°.
  1. Roer de azijn, het water en de suiker door elkaar. Roer tot de suiker is opgelost.
  1. Snijd de ui en komkommer in dunne plakjes en voeg het azijnmengsel toe. Laat minstens 1 uur trekken.
  1. Snijd de kool en appel fijn en roer ze in een dressing van zure room, azijn en suiker.
  1. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met gehakte dille.
  1. Verwijder het zwoerd van het gebraad en snijd het vlees in dunne plakjes.
  1. Snijd de broodjes en besmeer ze met Dijonnaise.
  1. Vul met koolsalade, plakjes varkensgebraad, zwoerd en ingemaakte komkommer en ui.
  1. Garneer met extra dille en serveer.