Citronmarineret kylling med parmaskinke
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Maak de heerlijkste in citroen gemarineerde kip met parmaham in je airfryer: wij begeleiden je stap voor stap

Sappige kip boordevol smaak en een vleugje citroen verpakt in een knapperige buitenkant. Het wordt niet veel beter, en eigenlijk ook niet veel makkelijker! De kippakketjes lijken op saltimbocca en worden gebakken in een airfryer, waarbij de ham knapperig wordt en het vlees heerlijk sappig.

In citroen gemarineerde kip in krokante parmaham

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

  • 1 citroenen, (geraspte schil en sap)
  • ½ teen knoflook
  • takjes verse tijm of rozemarijn
  • 1½ el olijfolie
  • 2 stukjes kipfilet zonder vel en botjes
  • zoutvlokken en peper
  • 2 takjes salie
  • 4 plakjes parmaham
  • 2 houten satéprikkers

Zo maak je het

  1. Roer de geraspte citroenschil en het citroensap met de geperste knoflook, fijngehakte tijm en olijfolie.
  1. Sla de stukken kipfilet licht plat met een vleeshamer en leg ze in een met bakpapier beklede bakplaat.
  1. Besprenkel met de marinade en breng op smaak met zout en peper.
  1. Laat de stukken kip een paar uur marineren.
  1. Haal de stukken kip eruit en leg op elk stuk een takje salie en een paar plakjes parmaham.
  1. Rol op zodat de parmaham aan de buitenkant zit en zet vast met houten spiesjes.
  1. Bak de kippakketjes in je airfryer op 180 graden Celcius voor ongeveer 12 minuten tot de ham knapperig is en de vleessappen helder worden.