pizza med tomat, spinat og tomater
© Ulf Svane

Pizza met ricotta, spinazie en tomaten

De beste pizza's zijn eenvoudig en belegd met een paar smakelijke ingrediënten. Verse tomaten zijn heerlijk als topping.

Pizza met ricotta, spinazie en tomaten

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pizza's

Pizzadeeg

  • 1 dl water
  • 10 g verse gist
  • 1 tl zout
  • 75 g volkoren durummeel
  • 100 g tarwebloem

Topping

  • 100 g ricotta
  • zoutvlokken
  • olijfolie
  • 150 g spinazie
  • 2 takjes tijm
  • tomaten, bij voorkeur San Marzano
  • basilicum
  • zout en peper

Zo maak je de pizza

  1. Giet het water in een kom en los de gist erin op
  1. Voeg zout toe en kneed volkoren durum bloem en vervolgens tarwemeel door het deeg
  1. Kneed tot het deeg glad en soepel is.
  1. Dek het deeg af en laat het op een warme plek ongeveer 1 uur rijzen
  1. Keer het deeg uit op een met bloem bestoven plank
  1. Verdeel het in vier stukken en rol elk stuk deeg dun uit
  1. Besmeer de pizzabodems met ricotta, breng op smaak met zout en besprenkel met olie
  1. Spoel de spinazie af en centrifugeer het water eruit
  1. Stoom het in water tot het iets inzakt
  1. Giet af en verdeel de spinazie over de pizza's
  1. Bestrooi met gehakte tijm en bak de pizza's in de oven op 250 graden voor ongeveer 10 min.
  1. Snijd de tomaten in plakjes en schep ze om met de basilicum.
  1. Beleg de vers gebakken pizza's met zout en peper