pizza hjemmelavet
© Lone Kjær

Pizza met snijbiet, gekarameliseerde uien en ricotta

Heerlijke en knapperige huisgemaakte pizza met gekarameliseerde uien en zachte ricotta. Een echte aanrader voor een doordeweekse dag.

pizza hjemmelavet
© Lone Kjær

Pizza met snijbiet, gekarameliseerde uien en ricotta

Voeg een beetje volkoren durum bloem toe aan het deeg en bak de pizza op het hoogste vuur om de bodem onweerstaanbaar krokant te maken. Hier heb ik de pizza belegd met snijbiet van het seizoen, wat gekarameliseerde uien en zachte ricotta. Eenvoudig en erg populair.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pizza's

Pizzadeeg

  • 1 dl water
  • 10 g verse gist
  • 1 tl zout
  • 100 g volkoren durummeel
  • 75 g tarwebloem (tipo 00)

Topping

  • 1 uien
  • 1 el suiker
  • 1-2 snijbieten, afhankelijk van de grootte
  • ½ el olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • 100 g ricotta
  • olijfolie

Zo maak je het

Pizzadeeg

  • Giet het water in een kom en los de gist erin op.
  • Voeg zout toe en kneed volkoren durum bloem en vervolgens tarwemeel door het deeg.
  • Kneed tot het deeg glad en soepel is.
  • Dek het deeg af en laat het op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.

Topping

  • Snijd de uien in ringen. Smelt de boter in een koekenpan en bak de uien bruin. Bestrooi met suiker en laat de uien karamelliseren. Haal de uien uit de pan.
  • Maak de snijbiet schoon en snijd de grofste stelen eraf. Snijd de snijbiet in de lengte door. Verhit de olie in een pan en bak de snijbiet met de geperste knoflook een paar minuten.
  • Stamp het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Verdeel het in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een pizza met een diameter van ongeveer 25 cm.
  • Leg de pizza's op bakpapier. Bestrijk de bodems met olijfolie en beleg met ui, snijbiet en ricotta. Breng op smaak met zout en peper en bak de pizza's in een voorverwarmde oven op 250° gedurende ongeveer 12 minuten. Bak de pizza's op een baksteen of een zeer hete bakplaat.
  • Bestrooi de vers gebakken pizza's met verse oregano.

TIP Het deeg kan in folie worden gewikkeld en in de koelkast worden bewaard. Het blijft een paar dagen goed.