© Anders Schønnemann

Witte chocolademousse met limoen en passievrucht

Dit dessert is fris en licht. De witte chocolademousse smaakt extra lekker met de exotische coulis van passievruchten.

Witte chocolademousse met limoen en passievrucht

Vervang de klassieke donkere chocolademousse door één die minstens zo lekker en luchtig is: witte chocolademousse met limoen. We maken de mousse af met een frisse coulis van passievruchten.

Dit heb je nodig voor de witte chocolademousse met limoen en passievrucht:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Witte Chocolademousse

  • 1 blaadjes gelatine
  • 3 gepasteuriseerde eierdooiers
  • 25 g suiker
  • 75 g witte chocolade
  • 1¼ dl slagroom
  • rasp van de schil van twee limoenen

Passionsfrugtcoulis

  • passievruchten
  • 50 g suiker
  • ½ dl water
  • ½ plantje klaverzuring

Sådan gør du:

  1. Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water.
  1. Klop de eidooiers met de suiker tot een advocaat.
  1. Hak de chocolade fijn en smelt deze in een kom boven een warm waterbad.
  1. Klop de slagroom.
  1. Haal de gelatine uit het water en smelt deze op laag vuur in het water dat overblijft.
  1. Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel. Spatel vervolgens de gesmolten gelatine erdoor en tenslotte de room en de geraspte limoenschil.
  1. Verdeel de mousse in serveerglaasjes en laat min. 30 minuten opstijven in de koelkast. Minimaal 4 uur - bij voorkeur tot de volgende dag.
  1. Doe het passievruchtensap en de zaden, de suiker en het water in een pan en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Zeef de zaden eruit en laat het afkoelen.
  1. Giet de coulis over de geharde chocolademousse vlak voor het serveren en garneer met de klaverzuring.

Lees ook: