Supermakkelijke chocoladetaart met een vleugje chili
De eenvoudige klassieker op een hoger niveau.
Door
Lone Kjær
— 30. januari 2022
Chocoladetaart met chili en roze peper
Deze chocoladetaart is heel eenvoudig, maar smaakt wonderbaarlijk met een vleugje chili en roze peper. Serveer met een toefje opgeklopte crème fraîche ernaast.
Sluit het venster niet
Ingrediënten
2
stukken
Chocoladetaart
25
g
boter
25
g
pure chocolade (70%)
37
g
rietsuiker
¾
eieren
12
g
speltmeel
¼
tl
gemalen kaneel
¼
tl
gemalen gember
¼
tl
chilipoeder
Extra
½
dl
crème fraîche (35% vet)
¼
tl
gemalen kaneel
Versiering
Roze peperkorrels
Gedroogde blauwe korenbloem
Bereidingswijze:
Chocoladetaart
Zet de oven op 180° en bekleed een springvorm van ca. 22 cm doorsnee met bakpapier.
Smelt boter en chocolade in een kom boven heet water op laag vuur. Blijf goed roeren.
Klop rietsuiker en eieren tot het schuimt.
Voeg de spelt en de kruiden toe en klop het tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg het chocolade-botermengsel toe aan het deeg en roer goed tot een homogene massa.
Verdeel het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 minuten..
Laat de taart afkoelen voordat je hem snijdt en versier met geplette roze peperkorrels en blauwe korenbloem.
Klop de crème fraîche dik en serveer deze met een snufje kaneel bij de taart.