chocoladetaart © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Supermakkelijke chocoladetaart met een vleugje chili

De eenvoudige klassieker op een hoger niveau.

Chocoladetaart met chili en roze peper

Deze chocoladetaart is heel eenvoudig, maar smaakt wonderbaarlijk met een vleugje chili en roze peper. Serveer met een toefje opgeklopte crème fraîche ernaast.

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 stukken

Chocoladetaart

  • 25 g boter
  • 25 g pure chocolade (70%)
  • 37 g rietsuiker
  • ¾ eieren
  • 12 g speltmeel
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl gemalen gember
  • ¼ tl chilipoeder

Extra

  • ½ dl crème fraîche (35% vet)
  • ¼ tl gemalen kaneel

Versiering

  • Roze peperkorrels
  • Gedroogde blauwe korenbloem

Bereidingswijze:

Chocoladetaart

  1. Zet de oven op 180° en bekleed een springvorm van ca. 22 cm doorsnee met bakpapier.
  1. Smelt boter en chocolade in een kom boven heet water op laag vuur. Blijf goed roeren.
  1. Klop rietsuiker en eieren tot het schuimt.
  1. Voeg de spelt en de kruiden toe en klop het tot een licht en luchtig mengsel.
  1. Voeg het chocolade-botermengsel toe aan het deeg en roer goed tot een homogene massa.
  1. Verdeel het deeg in de springvorm en bak de taart in ca. 30 minuten..
  1. Laat de taart afkoelen voordat je hem snijdt en versier met geplette roze peperkorrels en blauwe korenbloem.
  1. Klop de crème fraîche dik en serveer deze met een snufje kaneel bij de taart.

Lees ook: