© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Alsjeblieft: het recept van de lekkerste kerstkransjes ter wereld

Wij verklappen het recept van de allerlekkerste kerstkransjes, die ook nog eens heel makkelijk te maken zijn.

Klassieke kerstkransjes

Kerstkransjes zijn een lust voor het oog en smaken heerlijk. Hang ze met kerst in de boom als zelfgemaakte versiering.

Dit heb je nodig voor je kerstkransjes:

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 kerstkransjes

  • 8¾ g suiker
  • 10 g zachte boter
  • ¼ ei
  • 12 g bloem
  • 3¾ g amandelen
  • ¼ vanillestokje

Zo ga je te werk

  1. Vermaal de amandelen in een foodprocessor tot meel.
  1. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
  1. Roer suiker, vanillemerg, bloem, amandelmeel, boter en ei door elkaar.
  1. Schep het beslag in een spuitzak met een kartelmondje of gebruik een diepvrieszakje waar je een gat in knipt.
  1. Spuit op een stuk bakpapier kransjes met een diameter van 4-5 centimeter. Laat er wat ruimte tussen, ze worden groter tijdens het bakken.
  1. Verwarm de oven op 200 °C en bak de kerstkransjes in ca. 6 minuten goudbruin.
  1. Laat ze afkoelen op een rooster.

Prettige kerstdagen!

Lees ook: