© Anders Schønnemann

Lekkere en zachte gemberkoekjes met chocolade

Neem even afstand van de klassieke vanillekoekjes en probeer deze met gember. Deze zachte en onweerstaanbare koekjes met gedroogde gember, muscovado-suiker, gekonfijte gember en pure chocolade zijn een hemelse traktatie. Het recept is geïnspireerd op Amerikaanse koekjes, die eerder zacht dan knapperig zijn.

Lekkere en zachte gemberkoekjes met pure chocolade

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 koekjes

  • 8⅓ g boter
  • 12 g muscovado suiker
  • ¼ dl donkere siroop
  • ¼ ei
  • ¼ tl baking soda
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl gedroogde gember
  • 6¼ g gekonfijte gember
  • 8⅓ g pure chocolade (70 %)

Zo ga je te werk

  1. Klop de boter en suiker samen met een elektrische garde. Voeg de siroop toe en klop tot het net gecombineerd is. Klop het ei erdoor. Zeef de bloem met baking soda en kruiden en roer door het beslag.
  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  1. Rol het deeg in balletjes en leg ze - met voldoende tussenruimte - op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een klein stukje gekonfijte gember in het midden van elk balletje en bak ze in ongeveer 12 minuten goudbruin.
  1. Laat dekoekjes afkoelen op een rooster.
  1. Temper (smelt) de chocolade en versier de koekjes.

Lees ook: Chocolade tempereren: zo doe je dat.