Zelfgemaakte duindoornjenever

In de herfst kun je in de kustgebieden in de duinen bessen plukken van duindoornstruiken.

Hoewel het wat geduld vergt om ze te plukken, is het volgens ons echt de moeite waard. Duindoornbessen zijn namelijk ware smaakbommetjes, en met hun friszuurheid zijn ze bij uitstek geschikt voor een feestelijke jenever die je bijvoorbeeld met kerst kunt drinken – typisch Scandinavisch.

We hebben een supersimpel recept bedacht, zodat je met slechts drie ingrediënten je eigen kerstjenever maakt met de wonderbessen van de duindoorn.

(NB. Mocht je geen tijd hebben om zelf bessen te plukken, verse duindoornbessen zijn ook via internet te bestellen.)

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 pers.

Recept:

  • 3 dl duindoornbessen
  • 1 fles jenever
  • 2 el honing

Zo ga je te werk:

  1. Was de bessen en doe ze in een weckfles of -pot
  1. Voeg naar smaak honing toe.
  1. Giet de jenever erop en laat de drank 1-3 maanden trekken.
  1. Schud de fles een keer goed en zeef dan de inhoud. De jenever is nu klaar om te serveren.

Tip: Duindoornjenever is perfect bij vis of schaal- en schelpdieren en bij zoete desserts.

© Katja Leth Atzen
© Katja Leth Atzen