Lunch Flatbread met falafel en erwtenhummus Het Midden-Oosten ontmoet de Scandinavische landen in dit eenvoudige alledaagse gerecht. Door Lone Kjær — 09. november 2021 Flatbread met falafel, erwtenhummus en knapperige sla Je hebt het volgende nodig: Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Erwtenhummus 100 g ingevroren erwten ½ teentje knoflook 1 el tahin Sap van 1 citroen ¼ dl olijfolie ¼ dl water Peper en zout Flatbread met falafel 1 pak falafel uit de diepvries ½ dl bevroren granaatappelpitjes ½ krop sla, bv. friséesla 1 avocado's 2 Arabische flatbreads (eventueel te vervangen door tortilla's) Verse kruiden, b.v. basilicum, peterselie of koriander Peper en zout Bereidingswijze: Erwtenhummus Giet kokend water over de erwten om ze te ontdooien en laat ze uitlekken. Doe ze in een keukenmachine samen met de geperste knoflook, tahin, citroensap en olie. Mix terwijl je geleidelijk water toevoegt, totdat je een hummusachtige consistentie hebt. Breng op smaak met zout en peper. Flatbread met falafel Leg de falafel in een ovenvaste schaal en verwarm ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2.Ontdooi de granaatappelpitjes. Was de sla en dep deze droog. Snijd de avocado in schijfjes. Verwarm de flatbreads en garneer deze met sla, avocado, erwtenhummus, falafel, granaatappelpitjes en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Lees ook: Lunch Kreeftenbroodjes met knapperige topping Verwante artikelen Lunch High tea sandwiches Lunch Procureur met mosterdcrème en ingelegde rabarber Lunch Gemarineerde haring, preicrème en tuinkers Lunch Kipsalade met paddenstoelen, asperges en baconcrunch Lunch Gebakken knolselderij met beurre noisette en knapperige croutons Dessert en gebak Gemberkoekjes met chocolade