
Moderne Deense Flæskesteg-sandwich
In deze sandwich op roggebrood komen twee van de meest typische Deense lunchgerechten samen. Op het roggebrood zoals je die kent van een open 'smørrebrød' sandwich, vind je nu het geroosterde varkensvlees en zwoerd van de 'flæskesteg'. Twee klassiekers samen modern, en super lekker!
Door — 16. oktober 20206 stuks
Basisingrediënten
- 1 klein dry-aged varkensgebraad ca. 1 kg
- 6 groffe rogge zuurdesembroodjes
- Dijonaise mosterd
- Zout en peper
Ingelegde komkommers en uien
- ¾ dl azijn
- ½ dl kokend water
- 2 eetlepels suiker
- 1 groene ui
- Komkommer
Koolsla
- ½ spitskool
- 1 appel
- 75 g zure room (18%)
- ¼ dl azijn
- 1 eetl. suiker
- Zout en peper
- Dille