© Anders Schønnemann

Vanillepudding met butterscotchsaus

Een traditioneel Italiaans dessert met als twist een verrukkelijke karamelsaus. De perfecte afsluiting van een gezellige avond.

1 juli 2020

Ingrediënten voor 6-8 personen:

Panna cotta
  • 1 vanillestokje
  • 4 dl slagroom
  • 75 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
Butterscotchsaus
  • 150 g boter
  • 2 ½ dl slagroom
  • 175 g bruine suiker
  • 1 theelepel zoutvlokken
  • 1 bosje zuring


Panna cotta
  • Snijd het vanillestokje door en schraap het merg eruit. Doe het stokje en het merg met room en suiker in een steelpan en verwarm het tot de suiker gesmolten is en de room bijna aan de kook is. Hij mag niet koken.
  • Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Knijp het water eruit en smelt de blaadjes in de warme room. Roer tot de gelatine geheel is opgelost.
  • Verdeel het mengsel over 4 vormpjes of glazen. Dek ze af met huishoudfolie en zet ze 3 à 4 uur in de koelkast.
Butterscotchsaus
  • Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bruine suiker toe en roer tot die gesmolten is. Giet de room erbij en kook de saus ongeveer 10 minuten. Blijf kloppen terwijl de saus kookt.
  • Neem de pan van het vuur. Voeg het zout toe en laat de saus afkoelen. Giet hem dan in een potje met deksel.
  • Serveer de panna cotta met de butterscotchsaus en garneer met zuring.

Schalen van handgegoten porselein van Line Rønnest Ceramics, wit kannetje van Ferm Living.
Schalen van handgegoten porselein van Line Rønnest Ceramics, wit kannetje van Ferm Living.© Anders Schønnemann