zuurdesem toast met courgette en burrata
© Anders Schønnemann

Zuurdesembrood met gebakken courgette en burrata

Met veel citroen en zijdezachte burrata is dit een mooi, simpel voorgerecht voor deze zomer. Het zuurdesembrood geeft het de juiste bite. Voor 4 personen.

24 juni 2020


  • 2 courgettes
  • 75-100 g rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1-2 tenen knoflook
  • rasp en sap van 1 onbespoten citroen
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 2 burrata’s (voor een groot voorgerecht: 1 per persoon)
  • olijfolie ter garnering
  • zout en peper


Snijd de courgettes in blokjes. Was de rucola en slinger hem droog.

Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de courgettes met de knoflook tot ze zacht zijn, maar nog beet hebben. Voeg citroensap en -rasp toe, en zout en peper naar smaak.

Verhit een grillpan. Druppel wat olijfolie op het brood en gril het aan beide kanten tot het mooie strepen heeft. Snijd de burrata’s in tweeën.

Beleg het gegrilde brood met courgette, burrata en rucola. Voeg naar smaak zout en peper toe en druppel er wat olijfolie over. 

Velbekomme!

Twee borden zuurdesem toast met burrata
Linnen tafelkleed van Himla, linnen servet van Broste Copenhagen, bestek met een stonewashed finish van Table Noir en lunchborden uit de collectie HAV van Royal Copenhagen.© Anders Schønnemann