Heerlijke ijskoude beauty's - 7 keer verrukkelijk ijs

Waarschijnlijk hebben we dessertijs te danken aan de 7e eeuwse keizer uit de Tang-dynastie. Nu, in 2024, spelen we met vormen en smaken om verrukkelijke ijsjes te maken. Na een heerlijke zomer van (veel) proeven en experimenteren, hebben we 7 ijsfavorieten op een rijtje gezet, perfect als dessert of verkoelende nazomersnack. En je maakt ze eenvoudig zelf!

Ijs met bosbessen
© Stine Christiansen

IJs met bosbessen, limoen & kokos met chocolade en viooltjes

Bosbessen, limoen & kokos-ijs heeft een frisse smaak en de witte chocolade maakt het helemaal af. Een verrukkelijk en verfrissend toetje!

Mango-kokos-limoen-ijsjes

Mango krijgt een boost van limoen en kokos met als resultaat een heerlijk exotisch ijsje.

© Stine Christiansen

IJsrepen met chocoladebodem en pistache-ijs

De prachtige kleuren van deze ijsrepen zijn ook nog eens om van te watertanden. De bodem is van chocolade, bedekt met lentegroen pistache-ijs. Loopt het water je al in de mond?

© Stine Christiansen

Rabarberijs met kardemomcrumble

Zomerse rabarber geeft dit ijs, dat door gehakte nootjes is gerold, zijn lekkere frisse smaak. Zie hier hoe je dit heerlijke ijsje maakt.

Lees het hele artikel

© Stine Christiansen

Chocolade-munt-bolletjes met matcha

Munt en pure chocolade zijn een match made in heaven. Maak er ijs van en het kan niet anders dan verrukkelijk smaken. We hebben er feestelijke ijslolly's van gemaakt.

© Stine Christiansen

Frambozen-kokos-ijssandwich

Favoriete sandwich? Zonder twijfel: Een – ijssandwich natuurlijk! Framboos geeft dit ijs een diepe smaak, met kokos als tegenhanger.

© Stine Christiansen

Tartelettes met nectarine-compote en lavendel-ijs

Tartelettes van zanddeeg met nectarine-compote en geparfumeerd lavendelijs. Dit ijsje is absoluut onweerstaanbaar als middagsnack of indrukwekkend dessert.

Lees het hele artikel