© Foto Tia Borgsmidt, Styling Lone Kjær Dessert en gebak Zelfgemaakte appelmoes met gember en tiramisucrème Maak van de appels uit het seizoen dit zalige appeldessert met een Italiaanse twist. Door Lone Kjær — 11. november 2023 Zelfgemaakte appelmoes met gember en tiramisucrème Sluit het venster niet Ingrediënten - 2 personen + Appelmoes ½ kg appels ½ vanillestokje 50 g suiker 1 el versgeraspte gember Tiramisucrème ½ vanillestokje 20 g suiker 1 eidooiers ½ dl slagroom 100 g mascarpone wat zuring als garnering Zo maak je het: Appelmoes Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven een beetje suiker uit. Kook appels, vanillesuiker en gember in ca. 15 minuten tot een moes. Roer de suiker erdoor en laat afkoelen. Tiramisucrème Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven wat suiker uit. Klop eidooiers, vanillesuiker en rest van suiker in een kom wit en schuimig. Klop de slagroom stijf en klop dan de mascarpone erdoor. Roer het eimengsel door de crème tot het een egaal geheel is. Serveren Schep laagjes appelmoes en tiramisucrème in glazen of in een grote schaal. Garneer met zuring. Lees het hele artikel Diner Varkenswang in teriyakisaus met gebakken aardpeer en kruidensla Diner Knolselderijpuree met spicy uien en brosse bietenchips Eten Venkelstengels Verwante artikelen Dessert en gebak Sinaasappelmousse met notencrunch Dessert en gebak Gepocheerde peren met misoparfait en hazelnootpraliné Dessert en gebak Aardbeien-rabarberijs met ruby-chocolade Dessert en gebak Panna cotta met bramencompote en hazelnotencrunch Dessert en gebak Italiaans toetje: Stracciatella affogato Dessert en gebak Rabarberijs met kardemomcrumble