© Foto Tia Borgsmidt, Styling Lone Kjær

Zelfgemaakte appelmoes met gember en tiramisucrème

Maak van de appels uit het seizoen dit zalige appeldessert met een Italiaanse twist.

Zelfgemaakte appelmoes met gember en tiramisucrème

Sluit het venster niet

Ingrediënten

2 personen

Appelmoes

  • ½ kg appels
  • ½ vanillestokje
  • 50 g suiker
  • 1 el versgeraspte gember

Tiramisucrème

  • ½ vanillestokje
  • 20 g suiker
  • 1 eidooiers
  • ½ dl slagroom
  • 100 g mascarpone
  • wat zuring als garnering

Zo maak je het:

Appelmoes

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven een beetje suiker uit.
  • Kook appels, vanillesuiker en gember in ca. 15 minuten tot een moes.
  • Roer de suiker erdoor en laat afkoelen.

Tiramisucrème

  • Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg er boven wat suiker uit.
  • Klop eidooiers, vanillesuiker en rest van suiker in een kom wit en schuimig.
  • Klop de slagroom stijf en klop dan de mascarpone erdoor.
  • Roer het eimengsel door de crème tot het een egaal geheel is.

Serveren

  • Schep laagjes appelmoes en tiramisucrème in glazen of in een grote schaal.
  • Garneer met zuring.

Lees het hele artikel