© Tia Borgsmidt

Chocoladetaart met chili en roze peper

27 juli 2020

Chocoladetaart

  • 100 g boter
  • 100 g pure chocolade (70%)
  • 150 g rietsuiker
  • 3 eieren
  • 50 g speltbloem
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
Erbij
  • 2 dl crème fraîche
  • ½ theelepel kaneel
  • Decoratie
  • roze peper
  • gedroogde korenbloem 
Decoratie
  • roze peper
  • gedroogde korenbloem


Chocoladetaart

1) Verwarm de oven op 180° en bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier.

2) Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer tot een egale massa.

3) Klop rietsuiker en eieren schuimig. Voeg de bloem en de kruiden toe en klop het geheel tot een licht, luchtig beslag. Spatel het chocolade--botermengsel door het beslag tot het goed verdeeld is. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart ca. 30 min. Laat hem afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en decoreer de taart met gekneusde roze peper en korenbloem.

4) Klop de crème fraîche lobbig en geef deze met een snufje kaneel bij de taart. 

Velbekomme!