
In zout gebakken bieten met gele rozijnen, burrata en za’atar.
Door — 03. september 2020Het smaakvolle Midden--Oosterse kruidenmengsel za’atar bestaat vaak uit sesam, venkelzaad en komijn plus oregano, marjolein of basilicum en de zurige sumak. In het Midden--Oosten heeft elke familie zijn eigen, vaak geheime recept van za’atar. Dat van ons is allerminst geheim. Het is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk op de gebakken bieten met romige burrata!
Za’atar
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel komijnzaad
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- ½ eetlepel sumak
- zoutvlokken
- peper
- 2 eetlepels gele rozijnen
- 2 eetlepels balsamicoazijn
In zout gebakken biet
- 6 middelgrote rode bieten
- 1 kg grof zout
Overig
- 2 burrata’s
- 6 eetlepels olijfolie
- rasp van 1 biologische citroen