Salade van bimi en gestoomde prei
© Anders Schønnemann

Gegrilde prei, bimi, ingelegde ui en bearnaisecrème

Een delicate salade die goed dienst doet in een gemengd hoofdgerecht. Vlees of vis wordt hier niet gemist, maar is optioneel. Voor 4 personen.

7 juni 2020

Ingelegde ui

  • 2 uien
  • 1 dl azijn
  • 1 dl suiker
Bearnaisecrème
  • 100 g sjalotten
  • 5 takjes verse dragon
  • 1 dl azijn
  • 2 dl crème fraîche
  • zout en peper
Salade
  • 2 preien
  • 300 g bimi (aspergebroccoli)
  • handje bieslook


Ingelegde ui: (1) Snijd de uien in parten. Doe de azijn en suiker in een steelpan en verhit ze tot de suiker is opgelost. (2) Voeg de ui toe en zet opzij terwijl je de rest klaarmaakt.

Bearnaisecrème: (1) Hak de sjalotten en de dragon en doe ze met de azijn in een steelpannetje. Laat inkoken tot het vocht bijna geheel is verdampt. (2) Laat de essence afkoelen en meng deze dan met de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper.

Salade: (1) Was de preien en snijd ze in stukken van ca. 8 cm. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze in een grillpan tot ze enigszins geblakerd zijn. (2) Was de bimi, stoom ze een paar minuten en laat ze vervolgens uitlekken.

Schep wat bearnaisecrème op de borden en leg daar de gegrilde prei, de bimi en de ui op. Strooi er wat geknipte bieslook over en breng op smaak met zout en peper.

Velbekomme!

Salade van bimi en gestoomde prei en wortel ricotta
Linnen tafelkleed van Himla, lunch- en dinerborden uit de collectie HAV van Royal Copenhagen, wit schaaltje van Royal Copenhagen, bestek van Table Noir