Gestoomde wijting met groene asperges en aardappels
© Tia Borgsmidt

Gestoomde wijting, met groene asperges, gekneusde aardappels, burrata en daslook.

Met deze viering van alle ingrediënten laat jij je gasten en jezelf versteld staan. Het is simpel en aards, maar o zo lekker! En wanneer gebruik je nou daslook?

26 juli 2020

Voor 4 personen

Gekneusde aardappels
  • 500 g gekookte nieuwe aardappeltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • zoutvlokken en peper
  • 100 g babyspinazie
  • 2 bollen burrata

Asperges

  • 1 bosje groene asperges
  • 1 handvol verse kruiden
  • wat daslook
Gestoomde wijting
  • 600 g wijtingfilet
  • 2 dl water
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper


Kneus de aardappels licht en meng ze met de olijfolie, de gehakte rozemarijn en zoutvlokken en peper.

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ca. 15 min. tot ze knapperig zijn.

Was en droog de spinazie.

Laat de burrata uitlekken en pluk de bollen uit elkaar.

Meng de aardappels voorzichtig met de spinazie en burrata.

Snijd de houtige onderkant van de asperges af en stoom ze ca. 3 min. Was intussen de kruiden. Laat de asperges en kruiden uitlekken.

Controleer de vis op graatjes en snijd hem in vier even grote stukken.

Giet water en citroensap in een pan en stoom de vis ca. 6 min. tot hij uit elkaar valt.

Leg de vis op vier borden, met de asperges, daslook en kruiden. Serveer met de gekneusde aardappels

Velbekomme!