© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Koud gerookte zalm sashimi-style met spicy boerenkoolchips

Koop goede kwaliteit koud gerookte zalm en serveer deze als sashimi, met pittige boerenkoolchips, oestersaus en Japanse mayonaise.

12 maart 2021 door Lone Kjær

6 personen


Spicy boerenkoolchips 

  • 100 g boerenkoolbladeren

  • 1-2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel zoutvlokken

  • 1 theelepel gemalen chipotle

Zalm sashimi-style

  • 400 g koud gerookte zalm oestersaus

  • Japanse mayonaise

  • loof van een venkel eetbare bloemen

Koud gerookte zalm is het hoofdingrediënt van deze sashimi, waar we pittige boerenkoolchips bij geven.
Koud gerookte zalm is het hoofdingrediënt van deze sashimi, waar we pittige boerenkoolchips bij geven. © Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:

Spicy boerenkoolchips

• Verwarm de oven op 175°. Scheur de boerenkool in grove stukken. Meng de olijfolie erdoor en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er zoutvlokken en chipotle over en bak ze in circa 8 minuten knapperig.

Zalm sashimi-style 

• Snijd de zalm in mooie plakken.

Opdienen 

• Leg de zalm op een schaal en verdeel de boerenkool eromheen. Druppel er eerst de oestersaus en dan de mayonaise over. Garneer met venkelloof en eetbare bloemen.