© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Pekingeend met knapperige groente en hoisinsaus

De klassieke pekingeend uit Peking wordt geserveerd met dunne pannenkoekjes, bosui en hoisinsaus. In Peking wordt de eend aan tafel aangesneden, maar wij maken het iets makkelijker met kant-en-klare porties.

16 maart 2021

6 personen


Eendenborst 

  • 1 pekingeend, circa 1200-1500 gram
  • 1⁄2 dl sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1⁄2 dl sesamolie
  • 1⁄2 dl sherry
  • 1⁄2 dl honing
  • 2 theelepels gemberpoeder

Vulling

  • 1 komkommer paar bosuitjes hoisinsaus
  • 1 bosje verse koriander geroosterd sesamzaad
  • 18 Chinese pannenkoekjes 


Pekingeend is comfortfood, en je kunt snel verslaafd raken aan deze hemelse hapjes. Wegwerpborden van palmblad, boxdelux.dk, vaas, Anna Bystrup Keramik.
Pekingeend is comfortfood, en je kunt snel verslaafd raken aan deze hemelse hapjes. Wegwerpborden van palmblad, boxdelux.dk, vaas, Anna Bystrup Keramik.© Foto: Tia Borgsmidt, Recepten en styling: Lone Kjær

Hier is hoe je het doet:


Eendenborst

• Spoel de pekingeend en kerf het vel een paar keer in. Kook de eend circa 3 minuten in een pan water. Haal hem eruit en laat uitlekken, het liefst tot de volgende dag, dan wordt het vel knapperiger.

• Verwarm de oven op 150°.
• Roer een marinade van de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie, sherry, honing
en gember.
• Leg de eend op een rooster met een braadslede eronder en bestrijk hem vanbinnen en -buiten met de marinade. Bewaar de rest van de marinade. Giet een beetje water in de braadslede en zet de eend circa 21⁄2 uur in de oven. Strijk er tussendoor nog wat marinade over. Zet de oven op het laatst hoger, tot het vel knapperig is.

Vulling

• Snijd de komkommer en bosui in dunne plakjes.

• Ontdooi de pannenkoekjes en verwarm ze even in de oven (niet te lang, want dan worden ze droog).

Opdienen

• Snijd het borstvlees in plakken. Hak het vel fijn. Serveer de lauwwarme pannenkoekjes met knapperige groente, eend en hoisinsaus. Garneer met het fijngehakte vel en verse koriander en strooi er geroosterd sesamzaad over. Je gasten kunnen de pannenkoekjes zelf oprollen.