Bloemkoolsoep in keramiek met groene topping
┬ę Tia Borgsmidt

Zomerse bloemkoolsoep met groene topping

Heerlijk licht van smaak en het ziet er zonder moeite al kunstig uit! De bloemkoolsoep wordt koud gegeten en kan daarom ruim van tevoren worden gemaakt. Dubbele winst.

14 juli 2020


Heerlijke soep voor 4 personen

Bloemkoolsoep
  • 1 ui
  • 1 bloemkool
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 takjes tijm, heel
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 dl slagroom
  • zoutvlokken en peper
Topping
  • Parmezaanse kaas
  • witte amandelen
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper


Pel en hak de ui. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel dan in blokjes.

Verhit de olie in een pan en bak de uien kort op hoog vuur. Voeg de bloemkool en appel toe en roer goed door. Voeg de tijm en bouillon toe.

Kook dit alles ca. 10 min. tot de bloemkool gaar is en haal dan de tijm uit de pan.

Giet af, maar bewaar de bouillon. Pureer en voeg beetje bij beetje bouillon en slagroom toe tot je een romige soep hebt.

Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen.

Dien de soep koud op en garneer met geraspte Parmezaan, amandelen, wat olijfolie en basilicum en als laatste peper.